Mondiale - știri și comentarii

User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by orangetm »

Cum ziceam si pe feisbuc:
100 000 sau 1 000?
E alegerea noastra cat timp ne mai dorim...

Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

englezul wrote:Orice ati zice, austriacul asta nu-i citav la cap !
Parcă mai era unul cu mustaţa mică! :))
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Deyan »

Luati la bataie si incendiati de satenii furiosi. Atentie, video socant / +18


Scene cumplite vin din Nigeria unde patru studenti, ajunsi intr-un sat, au fost confundati de locuitori cu niste hoti. Scosi din minti, satenii i-au dezbracat si i-au luat la bataie pe tineri. Culmea torturilor: le-au atarnat cauciucuri de gat si le-au dat foc. Sunt scene de tortura greu de privit, socante – filmul mortii celor patru tineri face acum ocolul internetului!
Atunci cand Ugonna Obuzor, Chiadika Biringa, Lloyd Toku și Tekena Elkanah, studenți la Universitatea Port Harcourt, au fost rugati de un prieten sa-i insoteasca pana intr-un sat din apropiere, unde avea de primit niste bani imprumutati, nimeni nu se gandea ca lucrurile vor lua o intorsatura atat de urata, ca vor fi luati la bataie si vor sfarsi intr-un mod groaznic.Intre timp, datornicul a dat de stire vecinilor ca hotii care i-au terorizat isi vor face aparitia: e momentul sa-i prinda, sa-i ia la bataie!

Dezbracati, tarati in noroi, batuti cu batele, torturati, cu capetele zdrobite de bucati de beton – in acest mod barbar s-au razbunat satenii pe tineri. Nimic nu i-a induplecat pe satenii care voiau sa-si faca singuri dreptate, dupa ce autoritatile i-au ignorat. In final, dupa minute bune de bataie, le-au atarnat cauciucuri – stropite cu carburant – de gat si le-au dat foc. Politia a declansat o ancheta si 13 dintre sateni au fost arestati pentru aceste fapte. Mai jos sunt doua inregistrari video ale evenimentelor din satul Aluu – prima din ele, mai scurta, fara episodul final.
agenda.ro
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Lu7Y8MKaKk

Va venii sfarsitul lumii si astia tot primitivi raman!
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Deyan »

PALESTINA A DEVENIT STAT OBSERVATOR LA ONU
Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a cerut, joi seara, Adunării Generale a ONU să se pronunţe, prin vot, asupra unei rezoluţii privind acordarea statutului de stat observator la ONU pentru Palestina, o victorie diplomatică care-l expune totuşi riscurilor unor sancţiuni. 29 noiembrie este şi data când ONU a decis în 1947 divizarea Palestinei sub mandat britanic într-un stat evreu şi unul arab.
Sute de palestinieni au ieşit în stradă, să sărbătorească victoria de la ONU, la Ramallah

UPDATE ora 0.10: Adunarea Generală a ONU a votat în favoarea acordării statutului de stat observator, ne-membru, pentru Autoritatea Palestiniană, cu 138 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 41 de abţineri, potrivit BBC.

UPDATE ora 23.46: Votul din Adunarea Generală a ONU asupra statutului palestinienilor este "ultima şansă de a salva soluţia cu două state" împreună cu Israelul, a spus preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Abbas a cerut ONU să emită un "certificat de naştere al Palestinei".

Ambasadorul Israelului la ONU, Ron Prosor, spune că votul "nu va aduce pacea, dimpotrivă o va îndepărta şi mai mult". El a precizat că "singura modalitate de a se ajunge la pace este prin înţelegeri între cele două părţi, nu la ONU".

Sute de palestinieni au ieşit în stradă, pentru a sărbători victoria la ONU, în oraşul Ramallah din Cisiordania.

Proiect de rezoluţie

Proiectul de rezoluţie, asigurat de întrunirea majorităţii simple cerute, îi cere Adunării Generale a ONU să-i acorde Palestinei statutul de ''stat observator ne-membru'' al Naţiunilor Unite şi ''îşi exprimă speranţa că în Consiliul de Securitate al ONU va fi primită în mod favorabil'' candidatura sa ca membru cu drepturi depline depusă în septembrie 2011 de către Mahmoud Abbas.

În proiect se face apel la reluarea negocierilor pentru a se ajunge la ''o reglementare paşnică'', cu crearea unui stat, Palestina, ''care să existe alături de Israel în pace şi securitate, pe baza frontierelor de dinainte de 1967''.

''Vom avea o vastă majoritate, de peste două treimi'', din cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU, a declarat miercuri Hanane Ashraoui, membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Statutul de stat observator îi va permite Palestinei să adere la numeroase organizaţii sau tratate internaţionale, precum Curtea Penală Internaţională (CPI) sau Cea de-a patra Convenţie de la Geneva privind drepturile civililor.

''Ştim că Israelul va încerca desigur, prin intermediul SUA şi al Regatului Unit, să obţină angajamente că nu va fi adus în faţa CPI'', a precizat Ashraoui. ''Ne rezervăm acest drept aşa cum noi înţelegem şi la momentul potrivit. Dacă Israelul se abţine de la activităţi de colonizare, atunci nu există motiv imediat şi presant de a recurge'' la CPI, a adăugat reprezentanta palestiniană.

Ministrul palestinian al afacerilor externe, Riyad al-Malki, a declarat la rândul său: ''Unele state sunt foarte neliniştite în legătură cu un posibil recurs al nostru la CPI şi, prin urmare, suntem presaţi să ne angajăm să nu urmăm o astfel de cale, dar noi am refuzat''.

''Proiectul de rezoluţie va fi prezentat în numele a 60 de state membre, nu doar al Palestinei'', a declarat Al-Malki, estimând că numărul statelor care susţin textul atinsese joi circa o sută.

Potrivit Agerpres, dintre ţările europene al căror vot face obiectul solicitărilor palestiniene şi israeliene, Franţa şi Rusia, doi din cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Marea Britanie şi Franţa), au anunţat că vor vota rezoluţia palestiniană, la fel ca Spania, Norvegia, Austria, Danemarca şi Elveţia.

O altă ţară cu statut de membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, Marea Britanie, a anunţat că intenţionează să se abţină, în lipsa unor unei garanţii privind revenirea rapidă la negocierile de pace abandonate în urmă cu peste doi ani. Germania a exclus votul ''pentru'', iar Lituania a anunţat că se va abţine.

Roata istoriei

Israelul şi SUA, care se opun categoric proiectului, argumentând că un stat palestinian nu poate rezulta decât dintr-un acord de pace, au ameninţat cu sancţiuni. Departamentul de Stat al ONU a indicat luni că, dacă rezoluţia va fi votată, atunci ''să nu se mai conteze pe un răspuns favorabil în Congres'' privind deblocarea a 200 milioane de dolari ca ajutor promis de către Washington.

Israelul a ameninţat şi el cu o serie de măsuri de retorsiune, inclusiv blocarea taxelor percepute în contul Autorităţii Palestiniene, reducerea numărului de permise de muncă pentru palestinieni, chiar abrogarea acordurilor de pace de la Oslo din 1993.

Liga Arabă a promis ca măsură de securitate 100 milioane de dolari pe lună în caz de sancţiuni financiare israeliene şi americane, a reamintit el.

AFP precizează că data de 29 noiembrie are o încărcătură simbolică, deoarece este data adoptării de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1947 a Planului de împărţire a Palestinei sub mandat britanic, care prevedea crearea unui stat evreu şi a unui stat arab.
EVZ.ro
Image
Cum a votat Europa,in legatura cu aceasta problema!
Verde pentru reconoastere,galben abtinere,rosu impotriva,gri absent la reuniunea ONU.
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Adevăratul pericol legat de 21 decembrie 2012: NASA lansează un avertisment

Agenţia spaţială americană a avertizat recent publicul în privinţa unui pericol real legat de zvonurile despre presupusul „sfârşit al lumii” în luna decembrie a acestui an: aceste zvonuri fac un mare rău persoanelor mai sensibile şi în special copiilor şi adolescenţilor predispuşi la depresie.

Ipotezele fanteziste privind cauza aşa-zisei „Apocalipse” din 21 decembrie 2012 se întemeiază pe o interpretare eronată a unui calendar mayaş, care se întrerupe brusc la data menţionată.

Deşi cei mai mulţi consideră totul drept un zvon şi un prilej de amuzament, există şi persoane care iau în serios presupusa ameninţare şi sunt realmente tulburate din această cauză, a explicat David Morrison, astrobiolog la Centrul de Cercetări Ames din cadrul NASA.

În cursul unie conferinţe ţinute miercurea trecută, el a declarat că NASA primeşte un mare număr de mesaje email şi scrisori de la diverse persoane care îşi exprimă teama şi îngrijorarea, iar marea majoritate a acestor persoane sunt copii şi adolescenţi.

Unii dintre aceştia mărturisesc că nu mai pot să mănânce şi să doarmă normal, iar alţii vorbesc chiar despre sinucidere.

Morrison a afirmat că propagarea acestor zvonuri alarmante pe internet pentru a speria oamenii este pur şi simplu diabolică şi, vorbind despre presupusul sfârşit al lumii, a spus că „în vreme ce pentru unii este o glumă, iar pentru alţii un mister, există şi un număr de oameni care sunt cu adevărat îngrijoraţi.”

NASA a înfiinţat recent, pe website-ul său, o pagină specială destinată informării publicului, pentru combaterea acestor zvonuri care afectează grav starea de spirit a unei părţi a populaţiei şi chiar sănătatea mentală a unor persoane mai sensibile. Pe pagina web respectivă, specialiştii NASA explică de ce lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012.

Zvonurile care au pornit de la interprearea eronată a calendarului mayaş au fost amplificate de discuţiile privind cauza concretă care va determina sfârşitul lumii. Cel mai des se fac referiri la o misterioasă planetă (numită de cei mai mulţi Nibiru), descoperită de sumerieni şi care va izbi Pământul pe 21 decembrie 2012, distrugând întreaga omenire. La originea acestui zvon ar putea sta lucrările unui autor american de origine azeră, numit Zecharia Sitchin (1920 - 2010), care a scris în 1976, că ar fi tradus documente sumeriene străvechi care vorbeau despre această planetă.

Însă această planetă nu există, spun specialiştii NASA. Dacă un corp ceresc de mărimea unei planete s-ar fi apropiat de Pământ în ultimele decenii, astronomii l-ar fi identificat demult, iar astăzi o astfel de planetă ar trebui să fie vizibilă cu ochiul liber; or, nimeni n-a văzut-o.

Alte zvonuri vorbesc despre o „inversare subită a câmpului magnetic terestru” sau despre faptul că Pământul se îndreaptă spre o gaură neagră din centrul galaxiei, care îl va înghiţi. Aceste zvonuri au fost de asemenea discutate şi respinse de specialiştii NASA la conferinţa de miercuri.

Se mai vorbeşte despre o misterioasă şi funestă aliniere a planetelor, despre furtuni solare de o intensitate nemaivăzută sau despre iminenta cionire cu un meteorit, ca posibile cauze ale pierii lumii.

Dar toate aceste zvonuri, spun astronomii şi astrofizicienii, nu au absolut nicio bază reală şi nu fac decât să alimenteze spaima oamenilor - cel mai rău efect al „fenomenului 2012”
http://www.descopera.ro/dnews/10363326- ... vertisment
User avatar
LILIaKu-
Posts: 1521
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:59 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by LILIaKu- »

trebuie sa fii putin redus sa crezi ca o sa ne loveasca un meteorit in 21.12.2012 doar din cauza ca atunci se opreste calendarul mayas. sau ca apare de niciunde o planeta ce nu a vazut-o nimeni pana acuma :)) oricine cunoaste putina fizica rade si cu curu cand aude de-astea.
M-am vandut la USL pentru mici si bere gratis, platiti din bani publici.
User avatar
englezul
Posts: 4404
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:47 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by englezul »

Dati un pm cei care vreti sa asteptati sfarsitul lumii cu mainile pe piept. Accept orice tip de donatii in afara de neveste (am ) si animalute (am). :D
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Pffv »

englezul wrote:Dati un pm cei care vreti sa asteptati sfarsitul lumii cu mainile pe piept. Accept orice tip de donatii in afara de neveste (am ) si animalute (am). :D
=)) ....cate ?
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Pffv wrote:
englezul wrote:Dati un pm cei care vreti sa asteptati sfarsitul lumii cu mainile pe piept. Accept orice tip de donatii in afara de neveste (am ) si animalute (am). :D
=)) ....cate ?
Asta se cheamă bigamie şi se pedepseşte conform legii! :))
PS Accepţi şi datorii la bancă? 8-}
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »


Va fi cu noroc? 12.12.12 este ultima data repetitiva pe care o vom trai!


Hong Kong si Singapore se pregatesc pentru o veritabila frenezie nuptiala pe 12 decembrie 2012 (12/12/12), o data considerata de expertii chinezi in feng shui ca fiind extrem de norocoasa.

Nu mai putin de 696 de cereri de casatorie au fost depuse in acest an in Hong Kong, pentru data de 12 decembrie, o data considerata de comunitatea chineza un simbol al “iubirii”. Acest numara depaseste de aproape patru ori media zilnica de 177 de cereri, inregistrata in octombrie, a declarat un purtator de cuvant al Administratiei Teritoriale Chineze.

In Singapore, unde trei locuitori din patru sunt de etnie chineza, 540 de cupluri vor spune “Da”, miercuri, potrivit site-ului Registrului casatoriilor, aceasta cifra fiind de opt ori mai mare decat media lunara obisnuita.

“Este o data populara”, a confirmat Renee Leung, aflat la conducerea unei firme care organizeaza nunti, a carei cifra de afaceri va fi de 10 ori mai mare in aceasta zi speciala, in comparatie cu celelalte zile ale anului.

Entuziasmul este totusi ceva mai scazut decat cel din anii precedenti: in Hong Kong, 1.002 cupluri s-au casatorit pe 11/11/11, o data considerata un simbol “al iubirii eterne”, si 859 cupluri s-au casatorit pe 10/10/10, un simbol al “perfectiunii”.

Sammy Au, un maestru in feng shui, o arta ancestrala chineza, data triplului 12 este pur si simplu o zi “a norocului”.

Insa datele de 18 si 31 decembrie sunt zile plasate sub auspicii mult mai favorabile.Anumite cupluri s-au grabit insa sa se casatoreasca pe 12/12/12, inainte de data de 21 decembrie, care ar corespunde sfarsitului unui ciclu major din calendarul maya (despre care unii cercetatori spun ca s-ar incheia pe 23 decembrie), un eveniment asociat de unele persoane cu sfarsitul lumii.
http://www.opiniatimisoarei.ro/va-fi-cu ... 10/12/2012
Post Reply