Stiinta si tehnica

User avatar
swedishbitter
Posts: 821
Joined: Fri Mar 08, 2013 6:57 pm

Re: Stiinta si tehnica

Post by swedishbitter »

DP 2-6 wrote:VACANȚĂ PE LUNĂ. Două bilete vor costa 1,5 miliarde de dolari

Călătoriile pe Lună vor putea face parte, în cel mult opt ani, din planurile de vacanţă ale celor cu foarte mulţi bani. Cel puţin aşa promit reprezentanţii unei companii americane, înfiinţată de foşti membri de marcă ai NASA. Sistemul de transport ar urma să fie pus la punct până în 2020, iar clientela va fi cu siguranţă una exclusivită, câtă vreme un bilet pentru o plimbare pe Lună ar urma să coste sute de milioane de dolari.
Un zbor dus-întors pe Lună, pentru doi pasageri, va costa 1,5 miliarde de dolari. Anunţul companiei Golden Spike a fost făcut în ajunul celei de 40-a aniversări a ultimei misiuni pe Lună, Apollo 17, care a avut loc în 1972.

„Intenţia noastră este să creăm în Statele Unite un sistem de transport către Lună de încredere şi la un preţ accesibil care să permită explorarea Lunii de către oameni din orice naţiune sau din orice corporaţie”, a declarat Gerry Griffins, preşedintele Golden Spike.

Alan Stern, şeful consiliului de administraţie al Golden Spike şi fost director adjunct al NASA, a precizat că mai multe state ar putea fi interesate de excursiile pe Lună.

„Pe Lună se află resurse în cantităţi enorme, de la apă, care ar putea aproviziona o bază selenară, până la platină şi alte elemente rare, valoroase din punct de vedere economic. Cu alte cuvinte, Luna este interesantă atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi comercial şi se află chiar după colţ”, a adăugat Alan Stern, şeful consiliului de administraţie al companiei.

Compania Golden Spike estimează că va avea nevoie de aproape 8 miliarde de dolari pentru a-şi proiecta şi construi nava spaţială, dar şi pentru echipamentele necesare ieşirii pe Lună. Space Adventures oferă deja, din 2001, zboruri către Staţia Spaţială Internaţională la bordul rachetelor ruseşti.

Preţul pentru o astfel de aventură porneşte de la 20 de milioane de dolari şi poate ajunge şi la 40 de milioane de dolari, dacă include un sejur de aproximativ două săptămâni la bordul Staţiei Spaţiale.
http://www.digi24.ro/stire/VACANTA-PE-L ... lari_63491
daca asteptati pana dati coltul, iesiti mai ieftin. Exista companii ce iti duc cenusa pe luna contra a 12, 13000 (mii) dolari.
Si oricum SpaceX si-a propus sa organizeze zboruri catre Marte contra unui pret sub un milion de dolari de caciula. Pardon: casca.
I don't know where I'm going, but I'm on my way - Sagan
User avatar
swedishbitter
Posts: 821
Joined: Fri Mar 08, 2013 6:57 pm

Re: Stiinta si tehnica

Post by swedishbitter »

http://m.promotor.ro/masini-noi/news/te ... e-14696893


"Deocamdată, totul este în stadiul de zvon, însă unul fezabil. Familistul electric de la Tesla se va folosi de cei 262 de cai-putere de pe puntea faţă şi de cei 510 de pe roţile din spate pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, în modul Ludicrous.

Altfel, în regim „normal”, sprintul 0-100 km/h s-ar desfăşura în 3,8 secunde, viteza maximă a lui Model X fiind de 250 km/h...."


"Fezabil" /:) Production started August 15...
I don't know where I'm going, but I'm on my way - Sagan
Post Reply