Istoria acestui pamant

User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

AndreiVajnaII wrote:Deci eu am dovada incontestabila ca ungurii or fost in Ardeal inaintea romanilor. :D

Magyarosaurus ("Magyar lizard") is a genus of dwarf sauropod dinosaur from late Cretaceous Period (early to late Maastrichtian) in what is now Romania. It is one of the smallest-known adult sauropods, measuring only six meters in length. The type species is Magyarosaurus dacus. Magyarosaurus was found to be a close relative of Rapetosaurus in the family Saltasauridae in the sauropod clade Titanosauria in a 2005 study of the titanosaurs by Kristina Curry Rogers.

Remains belonging to at least ten individuals have been recovered from the Hunedoara region (Sânpetru Formation) in the area which is now western Romania.

http://en.wikipedia.org/wiki/Magyarosaurus

Avramiancuzaurus inca n-a fost gasit.
No, daca or fost sub infatisare de dinozauri saurieni pitici, nu-i bai!
:))
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
AndreiVajnaII
Posts: 2862
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:47 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by AndreiVajnaII »

E clar ca n-ai ascultat ce a spus Lorin Fortuna despre saurieni.
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Image

Hristos a înviat!

<<Povestea icoanei nepictate de mână de la Piatra Scrisă

Icoana a fost descoperită abia atunci când s-a dorit realizarea unui tunel pentru calea ferată Caransebeş-Orşova dar misterul picturii este încă nedezlegat
O minune! Şi ca apariţie şi ca mod de realizare dar şi datorită culorilor. Nu se poate să nu te smereşti, plecându-ţi capul în micuţa capelă de la Piatra Scrisă şi să nu te îndrăgosteşti pe loc de frumuseţea icoanei Sfintei Treimi, care se vede pe bolta capelei, pictată direct pe stâncă. Nimeni nu ştie să spună cum a ajuns pictura acolo, ce culori s-au folosit-o sau cine a pictat-o, dar oamenii locului spun că nu este zugrăvită de mână de om. Poate de înger...
Localnicii din Slatina Timiş şi Armeniş aveau o pietate aparte faţă de locul acela, pe care îl tratau cu respect şi fior religios. Istoricii cred că acolo ar fi fost o grotă în care este posibil să fi vieţuit un călugăr, poate chiar Sfântul Nicodim, în drumul său între Vodiţa şi Tismana, drum ce sigur a trecut prin aceste locuri, să fi vieţuit în acea grotă, ba chiar să-şi fi făcut ucenici pe care să-i lase să vieţuiască pe mai departe aici. Cert este că, la un moment dat, un călugăr sau un simplu ţăran a avut aici o viziune, arătându-i-se, asemenea lui Avraam la Stejarul Mavrii, Sfânta Treime. Mai mult, în anul 1788 este prima atestare documentare a locului, cunoscut încă de pe atunci ca „Stânca Sfintei Treimi“. Nu se ştie ce fel de icoană va fi fost, cea de acum sau alta, dar aici la 1822 pictorul Moise Buru Scriitoru este consemnat ca restaurator al icoanei Sfintei Treimi. După aceste menţiuni, locul se pierde din consemnările cronicarilor, apărând abia pe la anul 1929, când familia Ana şi Vasile Dragomir din Slatina Mică, a ridicat o capelă în amintirea unicei lor fiice care a decedat şi, probabil, că icoana exista atunci, dacă a dat denumire locului. Dimensiunile capelei sunt de 8 metri lungime în exterior şi 4 înălţime, iar în interior de 3,5 metri lungime, 3 lăţime şi 3,50 metri înălţime. În anul 1930, Episcopia Caransebeşului a venit în ajutorul mănăstirii, construindu-i o casă cu etaj pentru personalul monahal şi o clopotnită, astfel apărând aşezarea monahală numită Schitul de la Piatra Scrisă.
Dar, încă de pe vemea austriecilor, localnicii aveau o evlavie aparte pentru acest loc. Atunci când s-a luat hotărârea construirii unei căi ferate pe ruta Caransebeş-Orşova, conform planului, la deschiderea unui tunel într-o stâncă de lângă localitatea Armeniş, s-a aflat pictată icoana Sfintei Treimi. În urma acestei descoperiri, credincioşii locului au fost nemulţumiţi faţă de continuarea tunelului pe aceeaşi direcţie, ştiind că icoana are o semnificaţie spirituală importantă pentru întreaga zonă. Inginerul Mihlheisen, conducătorul lucrărilor, a fost pus în situaţia de a schimba calculele planului, deviind ieşirea tunelului spre Armeniş, la câţiva metri înspre apus de icoană. Este semnificativă o relatare a primarului de atunci al Armenişului, Grigorie Dragomir: „Noi şi mai ales răposatul preot Ilie Sârbu i-am răspuns că acea icoană şi acel loc pentru noi şi pentru toţi trecătorii de lege românească sunt sfinte şi că nu trecem niciodată pe lângă ele fără să ne descoperim capul şi să ne facem sfânta cruce. Cine a fi zugrăvit sfânta icoană, din ce îndemn şi imprejurări şi când, nu avem cunoştinţă deplină. Genunchiul de oameni de astăzi şi părinţii noştri s-au pomenit cu sfânta icoană la loc, unde este acum. Poporul nostru ştie să spună predănii. Noi însă nu ştim nimic mai ales, - de cum ştie poporul. După ce am spus acestea, domnului ober-inginer Mihlheisen… a luat în considerare rugarea noastră, căci la croire a încovoiat tunelul aşa, că iese spre Armeniş cu 4-5 metri spre apus de icoană, ceea ce se vede şi azi” consemnează chiar site-ul oficial al Episcopiei Caransebeşului. „După ce i-am spus domnului ober-inginer Mihlheisen, a luat în considerare rugarea noastră, căci la croire a încovoiat tunelul aşa, că iese spre Armeniş cu 4-5 metri spre apus de icoană, ceea ce se vede şi azi", a scris Grigorie Dragomir, primarul de atunci al Armenişului. Cu ­toate acestea, nimeni nu cunoaşte exact vechimea picturii. O tradiţie locală spune că, dacă arunci un bănuţ în grota de lângă capela cu icoana de pe stâncă şi îţi pui o dorinţă, Sfânta Treime ţi-o va îndeplini, dacă ai spus-o cu inima curată.
Dar nu numai apariţia icoanei este una miraculoasă, localnicii susţinând că aceasta ar şi avea puteri miraculoase, fiind consemnate mai multe minuni făcute în viaţa celor care şi-au plecat genunchii înaintea ei. Zeci de bolnavi, orbi, şchiopi, necăjiţi sau sărmani spun că sunt recunoscători Sfintei Treimi toată viaţa lor, pentru că icoana miraculoasă le-a schimbat viaţa. Tocmai de aceea este şi cea mai vizitată mânăstire din Banatul de Munte. Locaşul nu are hramul la o dată fixă, ci în prima duminică de după sărbătoarea Rusaliilor, „Duminica tuturor sfinţilor“, dată ce este influenţată de data Paştilor, fiind serbată de la 57 de zile după Învierea Domnului. Sărbătoarea Duminicii tuturor sfinţilor transformă zona în cel mai amplu loc de pelerinaj din Banat, mii de pelerini venind să sărute şi să se închine sau să se roage icoanei făcătoare de minuni de la Piatra Scrisă...>>
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Proaspat si incitant!

Fabuloasa istorie străveche din Carpați

Este spațiul României de astăzi locul Vetrei Vechii Europe? Filmul documentar "Fabuloasa istorie străveche din Carpați" răspunde cu probe clare acestei întrebări!

Realizat cu colaborarea a mai mult de zece specialiști, majoritatea arheologi și istorici, filmul aduce în prim plan descoperiri arheologice extraordinare, unice, care plasează spațiul României de astăzi în topul locurilor cu cel mai mare potențial arheologic din Europa și din lume.

Pornind cu povestea din perioada ultimei glaciațiuni, documentarul prezintă dovezile unei locuiri și continuități umane care depășesc 60.000 de ani...

Scenariul și regia: Daniel Roxin

Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Image

Amanunte despre inelul sigilar din bronz descoperit recent, in curand!

:D

Image

Inelul are incizate două simboluri identice cu semne din cultura Turdaș-Vinca, o cultură veche de 7.500 de ani.
Mai mult decât atât, unul dintre simboluri seamănă bine și cu un simbol prezent pe plăcuțele de la Tărtăria.
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Descoperire senzațională într-unul din misterioasele discuri uriașe de la Seimeni: un inel din bronz care conține simboluri prezente și în cultura Turdaș Vinca!


Acum o săptămână, unul dintre prietenii și colaboratorii noștri, Pintilie Ștefan Cristian, un detectorist care a fost prezent ca voluntar și pe șantierul arheologic de la Oțeleni, Iași (șantier susținut financiar de Asociația Geto Dacii), a făcut o descoperire excepțională...
Povestea începe însă în anul 2010 când același Cristian Pintilie detectează prin satelit un complex uriaș de discuri ascunse în pământ, la Seimeni, în județul Constanța. Spectaculozitatea imaginilor prezentate de Cristian Pintilie pe Internet a stârnit multă emoție, a creat contextul lansării a diverse teorii vis-a-vis de ce ar putea să fie acolo și, bineînțeles, multe contestații de la pretinși "specialiști atoatecunoscători" care s-au jurat pe roșu că acele discuri nu pot să fie altceva decât bazine de combustibil, părăsite după unul dintre cele două războaie mondiale.
Ceea ce este cert e faptul că, deși au mai fost discuții între arheologi pe acest subiect, niciun specialist nu s-a obosit să dea o fugă până acolo să vadă despre ce este vorba.
A făcut-o însă Cristian Pintilie duminica trecută iar descoperirile lui vor scrie istorie, cu siguranță!
Plecat cu familia în zona Seimeni, a hotărât să facă și o scurtă investigație în aceste discuri neluate în seamă de lumea științifică și surpriză: oriunde a săpat, la 10-15 cm adâncime, a descoperit ceramică străveche, vetre de foc, amfore, bucăți de metal cu aspect de topitură - posibil din staniu sau cositor... Și cum nimic nu este întâmplător, primul lucru pe care l-a scos la lumină, la prima detecție cu aparatul (ca și cum l-ar fi așteptat de milenii pe Cristian!), a fost un inel sigilar din bronz care are incizate două simboluri identice cu semne din cultura Turdaș-Vincha, o cultură veche de 7.500 de ani. Mai mult decât atât, unul dintre simboluri seamănă bine și cu un simbol prezent pe plăcuțele de la Tărtăria.
Conform primelor investigații, discurile au peste 20 de metri în diametru și se arată a fi locuințe, unele poate temple sau având o altfel de întrebuințare...
Descoperirea este una excepțională pentru că ne vorbește despre o continuitate a simbolurilor pe o perioadă de mii de ani. Dincolo de toate, locul în sine se arată a fi unul excepțional pentru că dacă acest arheolog amator, care și-a obținut autorizația de detecție acum trei luni, a reușit ca în doar câteva ore dintr-o după masă de duminică să descopere așa ceva, ceea ce s-ar putea descoperi acolo în urma unei investigații arheologice sistematice, de anvergură, ar putea să aducă la lumină lucruri capabile să schimbe perspectiva istorică asupra unei anumite perioade sau a unui loc, sau cel puțin să o îmbogățească cu noi informații.
Câteva dintre lucrurile descoperite - inelul, o amforă și alte bucăți de ceramică au fost duse la Muzeul Național de Istorie din București unde au fost predate domnului Șerban Constantinescu de la secția patrimoniu a muzeului. Restul au fost acoperite cu pământ pentru a fi cercetate de arheologi chiar în sit. Care este perioada cărora le aparțin aceste artefacte rămâne să aflăm de la specialiști...
Acum, ceea ce este foarte important este protejarea acestui obiectiv arheologic de traficanții de artefacte care ar putea fi tentați să meargă acolo și să sape. Acestor nemernici care ne fură istoria nu trebuie să li se dea posibilitatea să o facă. De aceea fac apel la Autoritățile Statului Român să ia inițiativa și să protejeze de jaf acest obiectiv arheologic. De altfel, în zilele următoare voi face câteva demersuri directe către autoritățile locale pentru a le atrage atenția și a le determina să se implice în protejarea acestui obicetiv.
De asemena, în contextul în care Ministerul Culturii nu alocă în acest an bani pentru cercetarea arheologică, rămâne în sarcina mediului privat implicarea în susținerea financiară a cercetării de la Seimeni pe care o găsesc una de maximă urgență și importanță.
Cei care doresc să participe în vreu fel sau altul la efortul nostru de cercetare istorică vor găsi aici mai multe informații despre modul în care o vor putea face: http://www.geto-dacii.ro/
În final îi mulțumesc foarte mult lui Cristian Pintilie pentru implicare și pasiunea lui, cea care a dus la această descoperire. Sunt sigur că multe alte descoperiri de excepție ne așteaptă acolo, la Seimeni.
Pentru mai multe informații despre discurile uriașe de la Seimeni puteți vizita și siteul creat de Cristian, special în acest sens: https://sites.google.com/site/seimenisa ... ea-sitului

Daniel Roxin

Foto: Cristian Pintilie

http://danielroxin.blogspot.ro/2014/06/ ... imeni.html

https://sites.google.com/site/seimenisa ... ea-sitului

Image
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
englezul
Posts: 4404
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:47 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: Istoria acestui pamant

Post by englezul »

Fain inelul :D
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Se fac noi descoperiri pe şantierul celei mai vechi fortificaţii din Europa. La Corneşti, în judeţul Timiş, arheologii au scos la lumină mai multe vase din lut. Vestigiile sunt urme ale civilizaţiei de dinainte de Epoca Bronzului şi se adaugă celorlalte descoperiri făcute de cercetători: o poartă şi un templu.

Situl arheologic de la Corneşti, localitate aflată la doar 18 km distanţă de Timişoara, scrie o nouă pagină în istoria Banatului. Locul ascunde cea mai mare fortificaţie din Epoca Bronzului din Europa, însă ultimele vestigii scoase la lumină de arheologi dovedesc că zona a fost locuită cu mult înainte.

”Ceea ce a ieşit în acest moment mai deosebit este acest fragment de vas aparţinând culturii Tiszapolgar” - Cultura datează din perioada Eneoliticului, o epocă de tranziţie despre care nu se cunosc prea multe detalii.

Ceea ce e vede aici este cea mai nouă descoperire făcută de arheologi. Este un vas din lut ars care arată că în această zonă se locuia acum mai bine de 6.000 de ani.

Misterul urmelor ce aparţin populaţiei străvechi din zona Banatului este cercetat acum de un grup de studenţi din Anglia, Germania şi România. Asistaţi de arheologi cu experienţă, tinerii îşi fac practica pe şantierul fostei fortificaţii: ”Este foarte interesant, pentru că ştim deja că zidurile vechi pe care le avem aici datează din Epoca Bronzului, aşa că suntem surprinşi să descoperim aici şi obiecte mult mai vechi”, ”Am descoperit vase acolo şi sunt foarte fericit. A fost uimitor să vedem lucruri speciale cu decoraţiuni. Da, este minunat!”.

Pentru săpăturile din zonă se folosesc tehnologii de ultimă generaţie. Printre ele, scanarea cu laserul sau scanarea geomagnetică. Metodele le indică arheologilor exact locurile în care se află vestigiile.

”Am descoperit numeroase fragmente ceramice, vase întregi, căniţe sau vase reîntregibile, să spun aşa şi acum să vedem suntem de abia la începutul campaniei şi mai avem încă o lună şi jumătate să completăm setul de descoperiri”, precizează Alexandru Szentmiklosi, șeful secţiei de arheologie de la Muzeul Banatului.

Fortificația se întinde pe o suprafață de peste 1.700 de hectare și este formată din patru inele concentrice. Sunt de fapt zidurile cetății, ridicate cu ajutorul unor piloni din lemn. Construcția are o poziție strategică, fiind situată în apropierea Mureșului, de unde era adusă sarea și a Munților Banatului. Asta îi ajuta pe locuitori să stabilească mai uşor relațiile comerciale pentru a obţine provizii. Echipa care cercetează acum locul a început demersurile ca situl de la Corneşti să intre în patrimoniul UNESCO.
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Istoria acestui pamant

Post by orangetm »

Image

http://danielroxin.blogspot.ro/2014/08/ ... teres.html

Comunicatul specialiștilor:

"Descoperire arheologică unică în cercetările din România.


Cercetătorii Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, din cadrul Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște, reprezentați prin dr. Elena-Cristina Nițu, cercetător științific II, șefa șantierului, și dr. Ovidiu Cârstina, directorul muzeului, împreună cu 7 studenți și masteranzi de la Universitatea Valahia din Târgoviște (Marius Florică, Alina Căpățână, Florin Lupu, Sebastian Șerbănescu, Alexandru Mirică, Alberto Nițu, Marian Leu), un absolvent de la Universitatea de Vest din Timișoara (Remus Dincă) și un cercetător științific de la Complexul județean muzeal Neamț (Constantin Preoteasa), sub coordonarea prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, au făcut în șantierul arheologic de la Poiana Cireșului-Piatra Neamț cea mai importantă descoperire arheologică din România, prin dezvelirea unicei statuete de peste 20.000 de ani vechime. Ea face parte din categoria așa ziselor Venus gravetiene, recunoscute în relativ puține locuri din spațiul euro-asiatic. De fiecare dată când s-a făcut o astfel de descoperire a fost calificată ca ”regina” cercetărilor arheologice. De acum încolo orice tratat de Istoria artei de pe teritoriul României va trebui să înceapă cu această descoperire.


Importanța statuetei Venus din România este imensă pentru că raritatea unor astfel de descoperiri face din ea un autentic simbol național. Descoperirea ei la Poiana Cireșului – Piatra Neamț - nu este întâmplătoare, pentru că acest șantier a oferit până acum circa 2/3 din toate obiectele de artă mai vechi de 15.000 de ani recuperate pe teritoriul României. De altfel, descoperirile din acest an reprezintă un adevărat tezaur de obiecte de podoabă paleolitice care ne îndreptățesc să circumscriem România, din acest punct de vedere, în patrimoniul universal. Ele, prin valoarea excepțională, vor face rapid înconjurul lumii, pentru că este aproape fără precedent ca într-o unică campanie de săpături arheologice, care a acoperit doar 16 m p, să se concentreze o densitate așa de mare de artefacte de acest fel. Pe lângă Venus de la Poiana Cireșului, în acest an s-au mai descoperit în acest șantier două pandantive și o mărgea din piatră și două pandantive din canini de vulpe și cerb, alături de o mare diversitate de unelte din os și corn pentru prelucrarea pieilor de ren și bizon, vărfuri de suliță din corn și os de ren, sute de utilaje litice cu diverse funcționalități și mii de resturi osteologice în adevărate structuri de abataj a renilor etc. Cercetările mai continuă câteva zile, încât nu sunt excluse alte surprize.

Menționăm că cercetările din acest an, în lipsa fondurilor care trebuiau să vină de la Ministerul Culturii, s-au desfășurat prin contribuția financiară a Asociației ”Geto-Dacii” și a Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște."

Dr. cercetător Elena Nițu și Prof. univ. dr, Marin Cârciumaru

În doar două săptămâni și ceva, echipa de arheologi condusă de Prof. univ. dr. Marin Cârciumaru și dr. Elena Nițu, a reușit să aducă la lumină mii de obiecte, vechi de 20.000 de ani sau mai mult - pandantive din piatră și os, arme și unelte din silex, os și piatră..., oase de ren și mamut.

Descoperirile din acest an ar putea să transforme șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, Neamț, în cel mai important șantier arheologic paleolitic din Europa și Asia! În puține locuri din lume s-a mai descoperit o atât de mare bogăție de obiecte ca aici și de o atât de mare importanță.

Chiar astăzi, în dimineața zilei de miercuri, 27 august 2014, cu o oră înainte de a scrie acest articol, s-au descoperit alte două pandantive cu vârsta de 20.000 de ani iar lucrurile ies din pământ pe bandă rulantă...

Să ne îndreptăm atenția, însă, la ziua de ieri când s-a făcut o descoprire etraordinară, de interes mondial, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale României, din toate timpurile: o statuetă feminină sculptată în os, cu incizii, ce are o vechime de 20.000 de ani sau mai mult, pe care specialiștii au numit-o VENUS Gravetiană. Este unică în România și printre puținele din lume.

Ca să înțelegeți mai bine contextul cercetării arheologice paleolitice, vă informez că... până acum o săptămână, cel mai important complex arheologic din paleolitic era considerat coplexul Kostenski din Rusia, cu 22 de șantiere arheologice. După finalizarea cercetărilor din acest an și după popularizarea descoperirilor de la Poiana Cireșului, vârful cercetării paleolitice mondiale e posibil să se mute în România, aici, lângă Piatra Neamț, cu atât mai mult cu cât descoperirile din Rusia sunt de pe vremea comunismului.

Și încă un element care arată potențialul fabulos al acestui șantier: în Rusia, la complexul de 22 de șantiere de la Kostenski, s-au săpat 20.000 de metri pătrați (adică 2 hectare); în România, la Poiana Cireșului s-au săpat, în decursul anilor, 100 de metri pătrați, adică suprafața unui apartament mai mare. Cu toate acestea, deși s-a săpat o suprafață de 200 de ori mai mică decât în Rusia, aici s-au găsit, pe anumite direcții, o mai mare bogăție de obiecte din paleolitic... Imaginați-vă unde am fi dacă s-ar cerceta toată suprafața de interes arheologic de la Poiana Cireșului care este întinsă pe mai multe hectare...


De ce s-a cercetat atât de puțin până acum? Pentru că Ministerul Culturii, care a devenit o rușine națională în acest an când nu a alocat niciun leu cercetării arheologice, nu a dat prea mulți bani nici în anii trecuți. Cercetătorii au avut resurse în anii de dinainte pentru 10 zile de activitate pe an, adică vreo 2.000 de euro sau chiar mai puțin! Cum vi se pare? Asta în condițiile în care politicienii români fură pe rupte și aruncă banii pe cele mai mari prostii... În condițiile în care bisericile reformate maghiare din Transilvania au primit de la Minisetrul (in)Culturii, în anii trecuți, sute de mii de euro pentru renovare!

Din fericire, implicarea Asociației Geto Dacii și a sponsorilor pe care am reușit să îi atragem au făcut posibile aceste descoperiri. Fără sprijinul nostru, arheologii ar fi stat în acest an acasă iar aceste bogății ale trecutului ar fi rămas mai departe ascunse, poate pierdute pentru totdeauna...

Să le mulțumim încă o dată sponsorilor: mulțumim în primul rând firmei Dental Profile 2000 SRL din București, principalul sponsor al șantierului! https://www.facebook.com/DentalProfile


Mulțumim de asemenea firmelor Lafor SRL din Războieni (Neamț) și firmei Ancroma SRL din Piatra Neamț! Nu în ultimul rând, le mulțumim tuturor celor care au făcut donații mai mici sau mai mari pentru cercetarea arheologică. Îi mulțumim și prietenului nostru Ovidiu Slătineanu (Asociația Neokoolt din Piatra Neamț) și a celorlalți voluntari care au dat o importantă mână de ajutor pe șantier.

În final, felicităm încă o dată echipa dedicată de arheologi care a adus la lumină aceste lucruri! Mulțumim și așteptăm și alte descoperiri în zilele care urmează!

Daniel Roxin
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
Post Reply