România - știri și comentarii

User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by Deyan »

ne cerem autonomia
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
ultraviola
Posts: 1168
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:04 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by ultraviola »

Hai sa fim seriosi, ce autonomie? Dupa ce au divizat suporterii, vor sa divizeze si cetatenii obisnuiti?
Cine a vazut Speranta, nu o mai uita. O cauta sub toate cerurile si printre toti oamenii. Si viseaza ca intr-o zi o va intalni din nou, nu stie unde, poate intre ai sai.

Octavio Paz
User avatar
englezul
Posts: 4404
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:47 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: România - știri și comentarii

Post by englezul »

Deyan wrote:ne cerem autonomia
=)) Cine s-o ceara ca banatenii toti au domiciliul in Germania acum. Aici au ramas doar emigrantii ultimilor 40 de ani plus oarece bastinasi care din pacate sunt minoritari per ansamblu, deci... .
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: România - știri și comentarii

Post by Pffv »

Deyan wrote:ne cerem autonomia
Deyane sa nu ai o surpriza monumentala dupa o eventuala autonomie . Si neplacuta deasemenea .
AndreiVajnaII
Posts: 2862
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:47 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by AndreiVajnaII »

ultraviola wrote:Hai sa fim seriosi, ce autonomie? Dupa ce au divizat suporterii, vor sa divizeze si cetatenii obisnuiti?
Asta imi aduce aminte de un banc:

In Piata Centrala din Bruxelles are loc o violenta confruntare intre valoni si flamanzi. Vine politia sa-i desparta. Comandantul, un tip solid, striga cu o voce de stenor:
- Toti valonii sa treaca la dreapta mea, iar flamanzii la stanga! Combatantii se executa. Astfel ca in mijlocul pietei ramane un grup de evrei, care se mira in ce s-au bagat. Seful lor, Avrum, intreaba:
- Si noi, belgienii, unde sa stam?
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by Deyan »

Modificarea Constitutiei: Tezele PP-DD - ca de obicei, cele mai colorate


Modificarea Constitutiei: Tezele PP-DD - ca de obicei, cele mai colorate
Modificarea Constitutiei a intrat in linie dreapta - fiecare grup parlamentar a trimis comisiei pentru modificarea legii fundamentale asa-numitele "teze politice", principiile sale pentru revizuirea ce va avea loc in vara.

Tezele Partidului Poporului Dan Diaconescu, trimise Ziare.com, sunt in numar de 24 si cuprind cateva propuneri-surpriza. Printre ele se regaseste votul obligatoriu, introducerea senatorilor de drept in Parlament, adica fostii sefi de stat, mitinguri fara autorizatie, raspundere patrimoniala pentru functionarii care dau dovada de grava neglijenta samd.

Inainte de asta, insa, grupurile parlamentare PP-DD propun ca pana in data de 15 mai 2013 - data la care Comisia urmeaza sa inceapa discutarea efectiva a propunerilor de revizuire a Constitutiei - sa fie organizata o ampla consultare a poporului, relativ la urmatoarele teme:

a. Forma de guvernamant - republica parlamentara, republica prezidentiala, republica semiprezidentiala sau monarhie constitutionala;

b. Infaptuirea justitiei sa se realizeze - exclusiv prin instante judecatoresti (cum este in prezent) sau printr-un sistem mixt (instante judecatoresti in baza verdictului dat de jurati in cazul tuturor infractiunilor grave si infractiunilor de presa, instante fara jurati in toate celelalte cazuri).

c. Modernizarea administratiei publice prin introducerea dreptului la o buna administrare.

Modificarea Constitutiei: Vezi cele 10 teze ale PDL

Citeste mai jos propunerile PP-DD pentru modificarea Constitutiei:

1. Infiintarea regiunilor. Acestea nu vor putea fi organizate pe criterii de nationalitate, origine etnica sau limba. Regiunile vor fi administrate de Consiliile regionale, presedintele si consilierii regionali urmand a fi alesi prin vot direct.

2. Parlamentul nu va putea ratifica tratate internationale daca acestea restrang drepturile cetatenilor romani si/sau aduc atingere traditiilor si obiceiurilor specifice poporului roman.

Orice tratat international a carui ratificare de catre Parlament s-a hotarat cu o majoritate mai mica de 3/4 va fi supus unui referendum de aprobare.

3. Statul are - in conditiile legii - obligatia asigurarii asistentei judiciare fiecarui cetatean roman care nu realizeaza venituri sau obtine un venit calculat pe membru de familie sub salariul minim pe economie.

4. Celui retinut sau arestat i se aduc deindata la cunostiinta, in limba pe care o intelege, motivele retinerii sau arestarii, invinuirea precum si temeiurile de drept si de fapt ale faptei de care este incriminat. Obligatia autoritatilor judiciare de a aduce la cunostiinta elementele de fapt si de drept ale faptei de care este incriminat un cetatean trebuie sa subziste pe tot parcursul urmaririi penale.

5. Interzicerea dreptului de a candida cetatenilor cu drept de vot aflati in executarea unei sanctiuni penale, exceptand situatia in care condamnarea survine unei infractiuni savarsite din culpa.

6. Organizarea si desfasurarea, in mod pasnic, a mitingurilor, demonstratiilor, procesiunilor sau oricarei intruniri nu poate fi conditionata in nici un fel, fiind suficienta informarea prealabila a autoritatilor locale competente.

7. Munca in folosul comunitatii nu constituie munca fortata.

8. Dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale nu pot fi restranse.

9. Orice persoana are dreptul de a beneficia, in raporturile sale cu administratia publica, de un tratament impartial, echitabil si intr-un termen rezonabil. Procedura administrativa reglementata prin lege va asigura dreptul persoanei de a fi ascultata inainte de luarea oricarei masuri individuale care o priveste, dreptul de acces la propriul dosar si obligatia de motivare a deciziilor.

10. Instituirea raspunderii patrimoniale a demnitarilor si functionarilor in cazul exercitarii functiei cu rea credinta sau grava neglijenta.

11. Sistemul legal de impuneri trebuie sa fie predictibil. Nicio modificare legala cu caracter fiscal nu va putea produce consecinte intr-un termen mai mic de un an de la data adoptarii prin lege.

12. Avocatul Poporului va urmari respectarea de catre administratia publica a principiilor bunei administrari si va formula recomandarile necesare. Asupra recomandarilor formulate de Avocatul Poporului Parlamentul se va pronunta prin hotarare.

13. Votul este obligatoriu, in conditiile legii organice.

14. Camera Deputatilor este aleasa prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, potrivit legii electorale.

Senatul este ales prin vot uninominal la nivelul regiunilor, potrivit legii electorale. Prin derogare de la aliniatul 2, presedintii Romaniei care si-au incheiat mandatele, fara aplicarea prevederilor Art. 95 si Art.96, vor detine mandate de senator pe toata durata vietii.

Numarul deputatilor si senatorilor se stabileste prin lege organica, in raport cu populatia tarii, dar nu va putea fi mai mare de 300 de persoane.

Prin lege speciala se va asigura un nivel minimal de reprezentare a femeilor in Camerele Parlamentului, in Parlamentul European si in Consiliile locale si judetene.

15. Deputatul sau senatorul care isi da demisia din partidul in cadrul caruia a candidat la alegerile in urma carora a dobandit aceasta calitate pierde mandatul de la data demisiei din partid.

16. Numarul de mandate eligibile este limitat la maximum doua, pentru fiecare tip de mandat.

17. Presedintele Romaniei desemneaza primul-ministru la propunerea majoritatii parlamentare.

18. Referendumul poate fi initiat si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot provenind din cel putin 1/2 din judetele tarii. Vointa poporului, exprimata prin referendum, va fi legiferata in mod obligatoriu in maximum 6 luni de la data referendumului, in caz contrar, Camera Deputatilor si Senatul sunt dizolvate de drept.

19. Daca urmare a referendumului pentru demiterea presedintelui, desfasurat urmare a suspendarii acestuia de catre Camera Deputatilor si Senat, presedintele nu este demis, Camera Deputatilor si Senatul sunt dizolvate de drept.

20. Ordonantele pot fi emise doar in perioadele de vacanta parlamentara.

21. Justitia se infaptuieste de ICCJ si de instantele de judecata stabilite de lege, in cazurile penale vinovatia putand fi stabilita de jurati.

Avocatii si procurorii se bucura de deplina egalitate procesuala in fata instantelor judecatoresti.

22. Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit exclusiv din judecatori si din membri ai societatii civile. Membrii judecatori sunt alesi de adunarile generale ale judecatorilor, iar reprezentantii societatii civile sunt desemnati de Camerele reunite ale Parlamentului.

Ministrul Justitiei si presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt membri de drept ai Consiliului Superior al Magistraturii.

23. Membrii Curtii Constitutionale sunt desemnati din randul judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

24. Parlamentul va elabora legi speciale care sa garanteze secretul corespondentei, al convorbililor telefonice precum si al comunicatiilor electronice.
ziare.com
asta este ce-a mai buna propunere pe care am auzit-o pana acum.
chiar m-am saturat sa vad tot aceleas fete acre la nesfarsit!
"Tara mea-i Banatul meu!"
diegis37
Posts: 2188
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:01 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by diegis37 »

"15. Deputatul sau senatorul care isi da demisia din partidul in cadrul caruia a candidat la alegerile in urma carora a dobandit aceasta calitate pierde mandatul de la data demisiei din partid."
pai ar fi parlamentul gol :D
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: România - știri și comentarii

Post by duranviola »

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora de vara

Trecerea la ora de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare, precizeaza CFR Calatori, care explica ce se va intampla in noaptea de 30/31 martie 2013:

- trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora de iarna si asta pana la ora 3; dupa ora 4, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare respectand ora de vara.
- trenurile de calatori aflate in circulatie intre 3,01 si 4 (dupa ora iarna), vor circula intarziate, fiind afectate de schimbarea de ora 85 de trenuri, din care 7 trenuri internationale, 32 InterRegio si 46 Regio.
- avand in vedere ca si in tarile vecine aceasta trecere la ora de vara se face in aceeasi zi de duminica, 31 martie 2013, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare.

http://www.agenda.ro/romania-trece-in-n ... ara/281724
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: România - știri și comentarii

Post by duranviola »

HARTA INTERACTIVĂ a nivelului de trai din România. Cât de bine se trăieşte în judeţul tău


gândul vă prezintă prima analiză, judeţ cu judeţ, a condiţiilor reale de viaţă din România. Au fost puşi cap la cap cei mai importanţi şapte indici socio-economici de la nivel naţional, pe baza datelor a trei instituţii publice, mai exact Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Comisia Naţională de Prognoză.

În urma centralizării datelor, gândul a realizat clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din ţară. Poziţia în top a judeţelor a fost determinată de punctajul obţinut de acestea la şapte capitole: rata şomajului, salariul mediu net, contribuţia locuitorilor la economia locală (PIB per capita), speranţa de viaţă la naştere, procentul gospodăriilor racordate la reţeaua de canalizare, rata criminalităţii şi suprafaţa spaţiilor verzi aflate în zonele urbane.

Marea surpriză a clasamentului o reprezintă poziţia pe care s-a clasat Capitala. În ciuda aşteptărilor, Municipiul Bucureşti nu este cel mai bun loc din România în care să trăieşti. Acesta a pierdut prima poziţie a podiumului în faţa "motorului economic" din vestul ţării - judeţul Timiş.

Mai mult, cu toate că Timişul nu a obţinut punctajul maxim la niciunul dintre indicatorii luaţi în calcul, judeţul a reuşit să devanseze Capitala - regiune "campioană" la cinci dintre cele şapte aspecte analizate.

Metodologia clasamentului judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România

Pentru a realiza clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, gândul a luat în considerare şapte indici oferiţi de către instituţii ale statului, precum Institutul Naţional de Statistică (INS), Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

Indicii luaţi în calcul în realizarea clasamentului au fost:

- rata şomajului înregistrată în fiecare judeţ al ţării (date ANOFM aferente lunii decembrie 2012)
- salariul mediu net câştigat de angajaţii din fiecare judeţ (date INS aferente lunii decembrie 2012)
- PIB per capita estimat pentru anul 2013 (date CNP)
- speranţa de viaţă la naştere a locuitorilor judeţelor din România (date INS aferente anului 2010)
- procentul gospodăriilor dotate cu instalaţii de canalizare din fiecare judeţ (date INS obţinute în cadrul Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011)
- rata criminalităţii din fiecare judeţ al României – numărul de condamnări definitive la fiecare 100.000 de locuitori (date INS aferente anului 2011)
- suprafaţa spaţiilor verzi din zonele urbane ale fiecărui judeţ (date INS aferente anului 2011).

Punctajul a fost acordat pentru fiecare dintre cei şapte indici în funcţie de locul judeţelor în clasament, de la 42 de puncte la 1 punct. Spre exemplu: locul 1 – 42 de puncte, locul 2 – 41 de puncte, locul 3 – 40 de puncte şi aşa mai departe.

Pentru indicatori precum procentul gospodăriilor conectate la reţeaua de canalizare, regiunea cu cel mai ridicat procent, respectiv Municipiul Bucureşti, a primit cele mai multe puncte, 42, în timp ce judeţul Olt, cu un procent de 30,5% din locuinţe racordate la canalizare, a primit un punct.

S-a procedat similar şi în cazul indicilor privind salariului mediu net, PIB-ul pe cap de locuitor, speranţa de viaţă şi suprafaţa spaţiilor verzi. În cazul celorlalţi indicatori, respectiv rata şomajului şi rata criminalităţii, punctajele au fost acordate invers. Mai exact, pentru cea mai ridicată rată a criminalităţii s-a acordat un punct, iar pentru cea mai scăzută, 42.

În situaţia în care valorile au fost aceleaşi pentru mai multe judeţe, toate au primit acelaşi punctaj. Spre exemplu, în Arad şi în Dolj s-a înregistrat aceeaşi speranţă de viaţă, de circa 72,8 ani. Ambele judeţe au primit câte 17 puncte, iar următorul clasat, Constanţa, cu o speranţă de viaţă de 72,7 ani, a primit 15 puncte.

Aceste punctaje au fost ulterior ponderate astfel: rata şomajului înregistrată în fiecare judeţ al ţării – 15%, salariul mediu net câştigat de către angajaţii din fiecare judeţ – 15%, valoare PIB per capita estimată pentru anul 2013 – 20%, speranţa de viaţă la naştere a românilor din fiecare judeţ – 12,5%, procentul gospodăriilor dotate cu instalaţii de canalizare din cele 42 de judeţe – 15%, rata criminalităţii înregistrată la nivelul fiecărui judeţ – 15% şi suprafaţa spaţiilor verzi din zonele urbane ale fiecărui judeţ – 7,5%.

Rezultatul final a determinat nivelul de trai al celor 42 de judeţe din România şi poziţia acestora în clasamentul gândul.

Topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România

Capitala se poate lăuda cu cel mai mare salariu mediu net din România, cu cea mai mare suprafaţă a spaţiilor verzi din ţară, cu cel mai ridicat procent al gospodăriilor conectate la reţeaua de canalizare, cu cea mai ridicată contribuţie a locuitorilor la economie, precum şi cu cea mai ridicată speranţă de viaţă din România.

http://www.gandul.info/financiar/harta- ... u-10675712
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: România - știri și comentarii

Post by orangetm »

Partea a doua a seriei “Wild Carpathia“ - “From the Mountains To The Sea” (“De la munţi până la mare”) - care promoveză România şi include interviuri cu principesa Margareta şi Ivan Patzaichin, va avea premiera la nivel european, inclusiv în România, pe televiziunea internaţională Travel Channel, pe 5 septembrie, de la ora 19.00.
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
Post Reply