Mondiale - știri și comentarii

User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Pffv »

DP 2-6 wrote:Problema e cu cel din spate, care vine tare...şi n-are sistemul ăsta de frânare! %-( x_x
Mda , tocmai ce am patit asta si n-am ....Volvo ...si cel din spate frane x_x !
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Deyan »

Marmota Phil nu si-a vazut umbra - primavara vine mai devreme
ley, a eliberat-o sambata din viziuna pe marmota Phil din Punxsutawney, pentru a face previziunile meteorologice traditionale pentru anul in curs, iar animalul a prezis ca primavara va veni devreme.

Previziunile facute de rozatoare au in spate o traditie de 127 de ani, astfel ca daca animalul iese din vizuina fara a-si vedea umbra, asa cum s-a intamplat anul acesta, primavara care urmeaza va fi calduroasa si va veni devreme, noteaza Reuters.

Conform folclorului popular, daca marmota iese din viziuna sa in zorii zilei de 2 februarie, fara sa-si vada umbra, inseamna ca vom avea parte de o primavara timpurie. In schimb, daca rozatoarea isi vede umbra cand iese din cuib, inseamna ca mai urmeaza inca sase saptamani de iarna.

Evenimentul ce are loc anual in Pennsylvania atrage pana la 30.000 de vizitatori in Punxsutawney, situat la circa 130 de kilometri nord-est de Pittsburgh.
ziare.com
:ymparty:
oare cat o fi de adevarata chestia asta cu rozatoarea?
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
englezul
Posts: 4404
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:47 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by englezul »

Noi in loc de marmota scoatem ursul. Cum nici ursul nostru nu si-a vazut coada, prognozele sunt la fel... :ymhug:
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by orangetm »

Cristi Borcea este anchetat de FBI. A fost reclamat de clienţii restaurantului din Miami
Autor: Paul Ciocoiu
Cristi Borcea este anchetat de FBI după ce mai mulţi clienţi ai restaurantului său din Miami au depus plângere că au rămas cu conturile goale după ce au plătit cu cardul consumaţia de la localul deţinut de omul de afaceri român, dezvăluie ziarul Ring.

Borcea a intrat în atenţia autorităţilor americane după ce, în luna decembrie, au ieşit la iveală escrocheriile făcute în restaurantul pe care îl deţine la Miami.

Sorin Marica, soţul artistei Andreea Spătar, şi Ion Aron, un român stabilit în America, s-au trezit cu conturile goale după ce au plătit cu cardul la restaurantul fostului acţionar dinamovist. Între timp, mai mulţi păgubiţi au depus plângeri, ancheta fiind preluată de FBI.

Un alt român care locuieşte în Florida s-a plâns că a fost ţepuit de angajaţii lui Borcea.

"Am fost de câteva ori la restaurantul lui Borcea şi pentru plata consumaţiei am folosit cardul de credit. Când m-am uitat apoi pe extrasul de cont, am văzut că-mi lipsesc din cont puţin peste 1.000 de dolari. Aceşti bani reprezentau plăţi la hoteluri şi restaurante în Las Vegas, unde n-am fost în acea perioadă. Am sesizat imediat banca şi mi-am recuperat banii, însă am fost contactat de agenţii FBI pentru o declaraţie. Ei mi-au spus că au primit mai multe plângeri de la clienţii restaurantului din Florida, patronat de Borcea, şi au deschis o anchetă pentru fraudă bancară”, a declarat acesta.
„Se pare că toţi clienţii care au folosit cardul în acel local au fost păgubiţi prin sustragerea frauduloasă a unor sume importante din conturi. Preventiv, mi-am închis cardul folosit la restaurantul lui Borcea", a mai povestit românul din Florida pentru ziarul Ring.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cristi- ... 22791.html

Image
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Asta-i de zece ori mai gravă decât, "carnea de cal", "gripa aviară", sau "pesta porcină"! :D

Budweiser, dat în judecată. Producătorul de bere, acuzat că pune prea multă apă în sticle X(

Compania ce produce populara marcă americană de bere Budweiser este acuzată că pune prea multă apă în sticle, pentru a-şi mări profitul, potrivit unei plângeri colective în justiţie depuse la San Francisco, în California (vest). Reclamanţii afirmă că firma Anheuser-Busch încalcă legile ce protejează consumatorii în California şi Missouri (centru) "etichetând în mod fals conţinutul de alcool al produselor".
Plângerea, care cere despăgubiri pentru toţi cumpărătorii de Budweiser din ultimii cinci ani, într-un cuantum neprecizat, a fost depusă vineri la un tribunal districtual din San Francisco.

"Marile companii nu trebuie să mintă clienţii", a declarat marţi unul dintre autorii plângerii, Nina Giampaoli, de la firma de avocatură Mills Law Firm. "Eu mă simt înşelată. Indiferent despre ce produs este vorba, oamenii trebuie să poată să aibă informaţii fiabile de la societăţi, pe etichete", subliniază ea.

Compania Anheuser-Busch, cu sediul la Saint Louis, în Missouri (centru), care face parte din grupul belgiano-brazilian ABInBev, a anunţat într-un comunicat că aceste afirmaţii sunt "complet false".
"Berile noastre respectă integral directivele cu privire la băuturile alcoolizate, un lucru care face din berile nostre mărcile cele mai vândute în Statele Unite şi în lume", se arată într-un comunicat remis AFP.

Reclamanţii afirmă că, punând prea multă apă în bere, "poate fi produs un număr mai mare de unităţi".

În plângere se precizează că este vorba despre foarte populara marcă Budweiser cu un nivel de cinci la sută alcool, dar şi de alte mărci ca Bud Ice, Bud Light Platinum şi Michelob.
mediafax
AndreiVajnaII
Posts: 2862
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:47 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by AndreiVajnaII »

Americanii si berea. :)) Vai de capu lor.
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Deyan »

Parada gay Mardi Gras: Artificii, droguri si travestiti stralucitori la Sydney


Parada gay Mardi Gras a fost anul acesta plina de culoare si surprize. Focuri de artificii, travestiti stalucitori si atmosfera unica au insufletit evenimentul anual dela Sydney.

O premiera a fost faptul ca soldatii gay din Fortele de Aparare Australiene (ADF) au avut voie sa marsaluiasca in uniforma la parada ce a ajuns la al 35-lea an. Parada din acest an a fost dedicata lui Julie McCrossin si "nasului" Mardi Gras Ron Austin, cei care au iesit prima data in strada in Sydney pentru a evidentia discriminarea fata de persoanele gay, arata Perth Now.

Mardi Gras travestit in rosu


Nu au lipsit nici problemele, 96 de persoane au fost retinute, din 200 cercetate, pentru droguri, dar cu toate acestea politia a spus ca participantii s-au comportat mai bine decat in anii trecuti. Retinerile au avut loc in urma unei operatiuni de cateva ore la care au participat si caini dresati.

"Nu ne cerem scuze pentru ca facem ceea ce putem pentru a opri oamenii sa ia droguri la astfel de evenimente", a spus inspectorul Stephen Crews.

Inca sapte persoane au fost retinute pentru alte infractiuni, printre care atacuri asupra politistilor, comportament indecent si pentru ca nu respectau instructiunile oamenilor legii. Un ofiter de politie a fost ranit in timp ce aresta un tanar de 19 ani. De-a lungul serii, 40 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.
Chiar si arestarile au fost mai putine ca in anii anteriori. Comisarul adjunct Mark Murdoch a declarat ca politia a anuntat foarte clar ca nu va fi permis un comportament antisocial.
In ciuda ploii de sambata seara, peste zece mii de oameni au iesit pe strazi.
Soldatii din Fortele de Aparare Australiene (ADF) au spus ca a fost o seara speciala. Unul dintre soldati a declarat ca in acest fel li se da dreptul sa arate cat de mandri sunt de uniforma lor si de ADF.

El a adaugat ca ceea ce s-a intamplat la aceasta parada este doar inceputul a multor lucruri ce se vor schimba la locurile lor de munca.

Si politicienii au fost prezenti la parada, primarul Clover Moore si deputatul independent Alex Greenwich iesind in evidenta.

Au participat si oameni mai in varsta. Steve Warren nu a ratat nicio parada in cei 35 de ani, arata The Sydney Morning Herald.

La Mardi Gras din 2013 au participat si suporterii celor implicati direct, printre care parinti care au marsaluit alaturi de copiii lor gay sau lesbiene.
ziare.com
:-o
spre ca nu acesta va fi viitorul omenirii!
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Deyan »

Hugo Chavez, presedintele Venezuelei, a murit, marti, dupa o lunga lupta cu cancerul, a anuntat guvernul sau. Chavez avea 58 de ani.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, vizibil emotionat. Alaturi de Maduro, la conferinta au participat alti lideri politici, dar si militari ai Venezuelei, informeaza BBC.

Mai devreme, vicepresedintele anuntase ca Chavez sufera si de o puternica infectie respiratorie si ca trece "prin cele mai dificile ore ale sale". Tot atunci a anuntat ca guvernul a decis sa expulzeze un oficial al ambasadei americane, deoarece planifica sa destabilizeze tara. Vicepresedintele l-a acuzat pe oficial de spionaj.

Chavez nu mai aparuse in public de cand s-a intors in Venezuela, luna trecuta, dupa ce fusese in Cuba pentru o noua runda de tratament impotriva cancerului.

La Caracas si in marile orase din Venezuela mii de oameni au iesit in strada pentru a-l comemora pe cel care le-a fost presedinte timp de 14 ani. Vicepresedintele Maduro a ordonat armatei sa iasa in strada, pentru a preveni o degenerare a manifestului populatiei.

Vocea Americii Latine

Chavez, unul dintre cei mai vizibili, vocali si controversati lideri din America Latina, a castigat presedintia Venezuelei in 1998. El castigase de curand un alt scrutin prezidential in octombrie 2012, insa nu apucase sa-si preia oficial mandatul din cauza starii de sanatate.

In luna mai a anului trecut, el parea sa fi invins in lupta cu cancerul, dupa doua operatii si mai multe runde de chimioterapie.

Cu toate acestea, in decembrie 2012 el a anuntat ca are nevoie de o noua operatie pentru care se va deplasa in Cuba. Atunci el si-a numit vicepresedintele, Nicolas Maduro, drept succesor in cazul in care se va pune aceasta problema.

Ce urmeaza

Chavez a schimbat Venezuela intr-un mod fundamental, dandu-le putere si milioanelor de oameni saraci care se simtisera pana atunci marginalizati si exclusi. Dar regulile impuse de el au dus totodata si la divizare mai adanca a societatii.

Moartea sa va aduce cu siguranta incertitudine in randul populatiei, care acum trebuie sa-si gaseasca drumul fara figura centrala a liderului ei.

Constitutia Venezuelei prevede ca, in cazul mortii presedintelui, trebuie organizate alegeri in 30 de zile, timp in care interimatul este asigurat de vicepresedinte.

La alegeri cel mai probabil se vor infrunta actualul vicepresedinte Nicolas Maduro, pe care Chavez l-a desemnat ca succesor, cu Henrique Capriles Radonski, un tanar guvernator care a candidat si la alegerile din octombrie 2012 impotriva lui Chavez.

Insa au existat mai multe dezbateri pe acest capitol din Constitutie in ultimele luni, avand in vedere boala lui Chavez care l-a pus in imposibilitatea de a-si exercita functia, astfel incat este imposibil de prezis cum va avea loc aceasta tranzitie.
ziare.com
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Francezii au o vorba: "Le ridicule tue!" (Ridicolul ucide).
Se pare ca in Coreea de Nord ridicolul e o conditie pentru a fi general.
In orice caz acesti coreeni au depasit cu mult modelul stalinist. Acolo, cel putin, generalii castigasera un razboi ...

Image
Visca
Posts: 107
Joined: Tue Oct 02, 2012 8:13 pm

Re: Mondiale - știri și comentarii

Post by Visca »

E doar o mare gluma ce se intampla iN Coreea. N-au aia tupeul sa porneasca un razboi
Post Reply