Timiș - știri și comentarii

User avatar
PSC
Posts: 655
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:40 pm
Location: Timișoara

Timiș - știri și comentarii

Post by PSC »

Image
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by duranviola »

Judetul Timis a fost inclus intr-un nou coridor rutier european: Via Carpathia

Autostrada realizată pe coridorul pan-european 4 va aduce în anii următori un nou coridor rutier important prin Banat şi Ardeal. Săptămâna trecută a fost discutat la Bruxelles un nou asemenea traseu, Via Carpathia. Acesta porneşte din Lituania, traversează Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Grecia.

Acest coridor ar urma să intre în România pe la Oradea, de aici va ajunge la Timişoara şi mai departe spre Lugoj, unde se va despărţi pe cele două ramuri ale coridorului pan-european 4, cea sudică spre bulgari, respectiv cea „clasică” spre Constanţa. Beneficiile unui asemenea traseu sunt evidente. În primul rând, traficul spre partea de nord a Europei va fi mai facil, duratele de transport reduse şi mai sigure.

„Această cale rutieră se va suprapune în anumite locuri cu coridorul Pan European 4, care se construieşte în România. Nu este un lucru rău. Este o situaţie fericită, pentru că putem beneficia mai facil de proiect. Autostrada care va lega zona de Nord a Europei de cea de Sud, va însemna beneficii şi dezvoltare pe plan economic, turistic, schimburi culturale şi cooperare transfrontalieră”, a declarat Marian Vasile, vicepreşedinte Consiliului Judeţean Timiş. El a participat săptămâna trecută la o conferinţă legată de Via Carpathia, la Bruxelles.

În ceea ce priveşte Timişul, coridorul se suprapune peste autostrada Arad – Timişoara, de aici mai departe spre Lugoj. Acolo Via Carpathia va urma alte două direcţii. Prima va continua pe traseul autostrăzii A1 spre Constanţa, iar cea de a doua va coborî spre Bulgaria, la Calafat, acolo unde se realizează un nou pod peste Dunăre.

Traseul integral al coridorului Via Carpathia este: Klaipeda – Kaunas – Białystok – Lublin – Przeszów – Košice – Miskolc – Debrecen – Oradea – Lugoj – Calafat/Constanta – Sofija/Svilengrad.

http://www.tion.ro/judetul-timis-a-fost ... ia/1183775
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Dezastru pe mai multe sosele din judet! Actualizam aici situatia drumurilor din Timis! Vezi care sunt blocate! FOTO si VIDEO!



UPDATE 14.30: In continuare doua drumuri nationale si autostrada care leaga Timisoara de Arad, respectiv tronsonul de autostrada spre Lugoj, sunt inchise din cauza zapezii si a viscolului, in timp ce pe mai multe drumuri se circula cu greutate.
De asemenea, nu se circula pe drumurile nationale Jimbolia- Sannicolau Mare si Biled – Sannicolau Mare.
Circulatia este ingreunata pe drumurile nationale Carpinis – Deta si Timisoara – Biled. Pe drumul national Lugoj – Sacamsa (judetul Hunedoara) se circula in conditii grele, insa soferii au si alte variante ocolitoare, pe DN6, DN69 sau DN7.

In Timis se intervine cu 18 autoutilaje, iar pana acum s-au imprastiat, pe drumuri, 102 tone de material antiderapant.
La granita cu Serbia vor fi oprite toate tirurile, in urma unei solicitari facute de autoritatile din tara vecina. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, Mihaela Lea, a declarat ca autoritatile din Serbia au solicitat oprirea autotrenurilor in vami, deoarece in aceasta tara drumurile sunt impracticabile.
http://www.opiniatimisoarei.ro/dezastru ... 09/12/2012
User avatar
ultraviola
Posts: 1168
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:04 pm

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by ultraviola »

„Equestrian Christmas Show”, in manejul de la Jebel
13 December 2012 / de: Georgeta P.


Pe 16 decembrie, Școala de Echitație „Laurențiu Covaci” organizează ultimul eveniment din acest an, „Equestrian Christmas Show”. Spectacolul va avea loc în manejul de la intrarea în Jebel.

Cu această ocazie, Laurențiu Covaci aniversează un deceniu de când dă tonul echitației în vestul țării, prin intermediul școlii pe care a înființat-o. „În 2012, proiectul nostru a dat roade mai frumoase ca în alți ani. Am reușit să organizăm a cincea ediție a cupei presei, am promovat o serie de sportivi noi și amatori în sportul ecvestru, am câștigat competiții zonale importante, Cupa României Echipe și o medalie de campion național la proba pe echipe împreună cu Morisena Cenad.

Tot în acest an am preluat cea mai mare, dotată și utilată bază hipică din vestul țării (DN 59 km 15 Timișoara-Jebel), unde au început pregătirile pentru a reintegra sportul ecvestru timișean în circuitul competițional național și internațional în 2013”, a declarat Laurențiu Covaci.

„Equestrian Christmas Show” se va desfășura în manejul acoperit de la Jebel, iar participanții vor fi din zona de vest a României. Trei momente artistice demonstrative efectuate de echipa de copii (voltije), declarată anul acesta cea mai bună din România. Vor fi, de asemenea, trei probe demonstrative de concurs între amatori, copii, începători și sportivi cu experiență.

http://www.debanat.ro/2012/12/equestria ... -la-jebel/
Cine a vazut Speranta, nu o mai uita. O cauta sub toate cerurile si printre toti oamenii. Si viseaza ca intr-o zi o va intalni din nou, nu stie unde, poate intre ai sai.

Octavio Paz
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Timisul a devenit „Tara Soarelui Rasare” pentru investitorii in energie verde. 500 de milioane de euro ar putea intra in parcurile fotovoltaice


TIMISOARA. Potentialul solar al Banatului a intrat puternic in vizorul marilor investitori in surse de energie alternativa, judetul Timis profilandu-se, deja, ca o Mecca a noilor afaceri spre care se indreapta investitii de sute de milioane de euro.

Potrivit Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte solare din Romania urmeaza sa se dezvolte in vestul tarii, epicentrul acestei “hemoragii” de parcuri fotovoltaice fiind in judetul Timis. Prima dovada elocventa in acest sens este parcul solar de la Buzias, inaugurat in urma cu patru luni, unde pe o suprafata de 19.000 de metri patrati au fost amplasate si racordate la retea nu mai putin de 3.800 de panouri fotovoltaice. Investitia s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, iar puterea instalata este de un megawatt.

Cu alte cuvinte, gratie unui contract incheiat cu Repower Furnizare Energie Romania, cei 1200 de megawatti livrati anual in retea vor ajunge pentru alimentarea cu energie electrica a 2000 de apartamente. O alta serie de proiecte, cu puteri instalate de la 1MW la 32 MW, se afla in diverse stadii de implementare. Spre exemplu, pentru Parcul fotovoltaic Lovrin 3 s-a obtinut, deja, acordul de mediu, acolo urmand sa fie construita o “instalatie pentru producerea energiei regenerabile folosind energia solara, constand dintr-un camp generator (centrala fotovoltaica), format din diferite unitati generatoare complete sau urmaritoare, sisteme de control si sisteme de protectie”. Cele 43.400 de module fotovoltaice urmeaza sa fie amplasate pe o suprafata totala de 239.570 metri patrati, iar puterea nominala a instalatiei va fi de 9,9 MW.

Energia electrica obtinuta in Parcul fotovoltaic Lovrin 3 va fi evacuata prin intermediul cablurilor electrice direct intr-o statie de transformare ce se va construi pe amplasament. Aceasta statie va face legatura cu cea din Lovrin, existenta, iar prin intermediul unei celule nou construite se va face legatura cu Sistemul Energetic National.

Investitorii spanioli de la “Rios Renovables Green Energy” intentioneaza sa investeasca in energia solara din judetul Timis peste 120 de milioane de euro, profitand si de subventiile acordate de Statul Roman sub forma de certificate verzi.

“Romania are conditii de radiatii solare mult mai bune decat Germania sau Austria, unde, cu toate ca nu exista conditii ideale, se realizeaza investitii masive in domeniul energiei solare. in ultima perioada, judetul Timis a devenit raiul investitorilor in energie solara din Europa, aici urmand sa fie implementate zeci de proiecte ce vizeaza construirea de parcuri fotovoltaice. La ora actuala, valoarea investitiilor in energie solara implementate in Romania bate inspre un miliard de euro, din care, o buna parte, sunt pe teritoriul Timisului”, ne-a declarat unul dintre consilierii spaniolilor de la “Rios Renovables Green Energy”.

La randul sau, David Rehacek, directorul executiv al unei mari companii cehe profilate pe constructia de celule fotovoltaice, spune ca Romania apartine pietelor care promit, cu un mare potential pentru resurse renovabile fotovoltaice.

“Radiatiile solare din Romania sunt comparabile cu cele din Franta – una din cele mai importante piete solare din lume – si exista un suport rezonabil si stabil, aprobat de guvernul Romaniei, acestea fiind premisele pentru o crestere stabila si cu succes a acestui sector al energiei. Comunitatea fotovoltaica locala trebuie sa aiba o harta clara pentru promovarea ideii de producere a energiei ecologice, in conformitate cu Planul National de Actiune pentru Energia Renovabila. in special programele de stimulare care favorizeaza instalatiile de acoperis sau incorporate vor aduce economii semnificative pentru proprietarii caselor”, a declarat David Rehacek.

Sa mai spunem ca, in data de 7 noiembrie a.c., micul arhipelag Tokelau din Pacific s-a declarat primul teritoriu din lume alimentat in intregime cu energie solara. Cei 1.500 de locuitori foloseau pana acum generatoare alimentate cu combustibil lichid, care ii costau circa 640.000 euro pe an.
http://www.opiniatimisoarei.ro/timisul- ... 19/12/2012
diegis37
Posts: 2188
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:01 pm

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by diegis37 »

DP 2-6 wrote:Timisul a devenit „Tara Soarelui Rasare” pentru investitorii in energie verde. 500 de milioane de euro ar putea intra in parcurile fotovoltaice


TIMISOARA. Potentialul solar al Banatului a intrat puternic in vizorul marilor investitori in surse de energie alternativa, judetul Timis profilandu-se, deja, ca o Mecca a noilor afaceri spre care se indreapta investitii de sute de milioane de euro.

Potrivit Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte solare din Romania urmeaza sa se dezvolte in vestul tarii, epicentrul acestei “hemoragii” de parcuri fotovoltaice fiind in judetul Timis. Prima dovada elocventa in acest sens este parcul solar de la Buzias, inaugurat in urma cu patru luni, unde pe o suprafata de 19.000 de metri patrati au fost amplasate si racordate la retea nu mai putin de 3.800 de panouri fotovoltaice. Investitia s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, iar puterea instalata este de un megawatt.

Cu alte cuvinte, gratie unui contract incheiat cu Repower Furnizare Energie Romania, cei 1200 de megawatti livrati anual in retea vor ajunge pentru alimentarea cu energie electrica a 2000 de apartamente. O alta serie de proiecte, cu puteri instalate de la 1MW la 32 MW, se afla in diverse stadii de implementare. Spre exemplu, pentru Parcul fotovoltaic Lovrin 3 s-a obtinut, deja, acordul de mediu, acolo urmand sa fie construita o “instalatie pentru producerea energiei regenerabile folosind energia solara, constand dintr-un camp generator (centrala fotovoltaica), format din diferite unitati generatoare complete sau urmaritoare, sisteme de control si sisteme de protectie”. Cele 43.400 de module fotovoltaice urmeaza sa fie amplasate pe o suprafata totala de 239.570 metri patrati, iar puterea nominala a instalatiei va fi de 9,9 MW.

Energia electrica obtinuta in Parcul fotovoltaic Lovrin 3 va fi evacuata prin intermediul cablurilor electrice direct intr-o statie de transformare ce se va construi pe amplasament. Aceasta statie va face legatura cu cea din Lovrin, existenta, iar prin intermediul unei celule nou construite se va face legatura cu Sistemul Energetic National.

Investitorii spanioli de la “Rios Renovables Green Energy” intentioneaza sa investeasca in energia solara din judetul Timis peste 120 de milioane de euro, profitand si de subventiile acordate de Statul Roman sub forma de certificate verzi.

“Romania are conditii de radiatii solare mult mai bune decat Germania sau Austria, unde, cu toate ca nu exista conditii ideale, se realizeaza investitii masive in domeniul energiei solare. in ultima perioada, judetul Timis a devenit raiul investitorilor in energie solara din Europa, aici urmand sa fie implementate zeci de proiecte ce vizeaza construirea de parcuri fotovoltaice. La ora actuala, valoarea investitiilor in energie solara implementate in Romania bate inspre un miliard de euro, din care, o buna parte, sunt pe teritoriul Timisului”, ne-a declarat unul dintre consilierii spaniolilor de la “Rios Renovables Green Energy”.

La randul sau, David Rehacek, directorul executiv al unei mari companii cehe profilate pe constructia de celule fotovoltaice, spune ca Romania apartine pietelor care promit, cu un mare potential pentru resurse renovabile fotovoltaice.

“Radiatiile solare din Romania sunt comparabile cu cele din Franta – una din cele mai importante piete solare din lume – si exista un suport rezonabil si stabil, aprobat de guvernul Romaniei, acestea fiind premisele pentru o crestere stabila si cu succes a acestui sector al energiei. Comunitatea fotovoltaica locala trebuie sa aiba o harta clara pentru promovarea ideii de producere a energiei ecologice, in conformitate cu Planul National de Actiune pentru Energia Renovabila. in special programele de stimulare care favorizeaza instalatiile de acoperis sau incorporate vor aduce economii semnificative pentru proprietarii caselor”, a declarat David Rehacek.

Sa mai spunem ca, in data de 7 noiembrie a.c., micul arhipelag Tokelau din Pacific s-a declarat primul teritoriu din lume alimentat in intregime cu energie solara. Cei 1.500 de locuitori foloseau pana acum generatoare alimentate cu combustibil lichid, care ii costau circa 640.000 euro pe an.
http://www.opiniatimisoarei.ro/timisul- ... 19/12/2012
Auaa asta o sa doara la buzunar ;)
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Promisiuni indraznete: Pana in 2015 se va inchide inelul de centura al Timisoarei!

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat ca va pune pe masa Guvernului proiectul de construire a inelului de centura al Timisoarei si ca spera ca pana in 2015 acesta sa fie finalizat.

Titu Bojin a promis, pe de alta parte, ca CJT sa construiasca un drum de legatura pe varianta cea mai scurta posibil, fara a tine cont de vreun interes din zona.

“Punem in discutie inelul de centura, partea de Nord -Vest, de la Calea Aradului sore Sanmihaiu Roman si pana la Giroc, astfel ca pana in 2015 sa fie inchis inelul. Ne angajam sa facem acea descarcare rapida pe care o avem de facut la Calea Aradului, inainte de Sanandrei, fara a tine cont de interesele din zona. Vom face diagonala cea mai scurta fara sa tinem cont de interesele din zona“, a precizat Bojin.

In prezent, Timisoara are o centura ocolitiare de 12 kilometri, intre Calea Lugojului si Calea Aradului, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens.
http://www.opiniatimisoarei.ro/promisiu ... 29/12/2012

Calea Lugojului - Calea Şagului, cred că ar fi mai importantă. :-w
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by DP 2-6 »

Timisoara in 2012, cu bune si rele! Cu ce se lauda Primaria si care sunt promisiunile de care nu s-a tinut!



TIMISOARA. La final de an tragem linie si punem in valoare reusitele si nereusitele Timisoarei, intr-un 2012 electoral. Asadar, autoritatile locale au avut ceva de lucru. Campania electorala de la alegerile locale i-a scos in strada chiar mai mult decat trebuie pe cei din Executivul Primariei Timisoara. Fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, a taiat panglici dupa panglici si a pus pietre de temelie dupa pietre de temelie. La fel a facut si actualul primar, Nicolae Robu, care in fiecare saptamana gasea cate o panglica de taiat chiar inainte de alegerile parlamentare. Practica nu s-a incheiat.

In februarie am votat bugetul Timisoarei, cel mai mare din ultimii ani, de 1 miliard de lei, echivalentul a 225 de milioane de euro.

Anul electoral 2012 a inceput cu promisiuni. Primaria Timisoara anunta in februarie ca in vara incep lucrarile la pasajul subteran de la Michelangelo, o lucrare importanta, pe bani europeni, de aproape 16 milioane de euro. In mai, in plina campanie electorala, s-a pus piatra de temelie. Ne si vedeam cu un mega-pasaj subteran si cu pasarela de sticla de toata frumusetea pentru studenti, dar n-a inceput insa nicio lucrare, proiectul fiind acum o mare investitie anuntata de primarul Robu pentru 2013. In martie a fost pusa piatra de temelie si la Incubatorul de Afaceri de pe Circumvalatiunii. Si atat!

Aprilie a inceput cu noi concedieri la RATT si a continuat cu noi amanari in cazul mult asteptatelor parcari subterane. Alesii locali n-au fost de acord cu unele firme care au vrut sa se asocieze cu municipalitatea pentru construirea parcarilor. Inca se cauta investitori.

Un plus pentru Primaria Timisoara il reprezinta unul dintre marile proiecte pe bani europeni, extinderea strazii Closca la 4 benzi. Santierul a fost deschis in luna mai, insa Anul Nou ne va prinde cu utilajele pe strada, pentru ca va fi gata complet abia anul viitor.

Piata Iosefin a fost iarasi un subiect controversat. Am primit atatea promisiuni ca ne vom face cumparaturile acolo ba de la 3 august, ba din septembrie, ba de Craciun, ca abia in ianuarie 2013 se va deschide timisorenilor. Sau cel putin asa suna ultima promisiune.

Pietre de temelie au mai fost puse inainte de alegeri, una fiind ingropata de Ciuhandu chiar in Piata Unirii, pentru marele proiect de reabilitare a centrului istoric si transformarea a 10 strazi din Cartierul Cetate in strazi pietonale. Abia de la anul s-ar putea insa sa inceapa lucrarile.

Noroc cu anul electoral, ca asa se bucura si prichindeii timisoreni de Parcul Copiilor, care a fost modernizat si redeschis dupa ani buni in care a stat cu lacatul pus, la 1 iunie. S-au investit bani frumosi, aproximativ 2,5 milioane de euro, dar n-au lipsit nici problemele. Cu cateva saptamani inainte, in luna mai s-a redeschis si Parcul Rozelor, dupa modernizari de 1,3 milioane de euro.

In iunie, Executivul Primariei Timisoara s-a laudat cu prima strada din Romania care se spala singura. Vorbim despre strada Vacarescu, care a fost refacuta complet si pe care au fost montate cateva tasnitoare de apa, cu bani europeni, bineinteles, aproape 6 milioane de lei.

Tot in iunie s-a inaugurat si prima parcare subterana din oras, cea de langa Piata 700, din fata Directiei de Finante. Si asa s-a cam terminat cu laudele.

Din 10 iunie timisorenii si-au ales un nou primar, pe Nicolae Robu, care a castigat alegerile cu 49,76% din voturi. Promisiunile facute in campanie au fost concretizate in… noi discutii. Noul edil sef al orasului s-a apucat de cateva lucruri: a inceput sa discute despre mai toate promisiunile si anunta idei dupa idei, dar fara sa stie cam ce implica fiecare si de unde face rost de bani pentru ele. „Bani sunt pe planeta”, este afirmatia preferata a primarului.

Anul acesta a fost un an electoral si emotionant la Primaria Timisoara. La cateva zile dupa alegeri, dupa 16 ani petrecuti in Primarie, fostul edil Gheorghe Ciuhandu si-a luat “catrafusele” si a plecat acasa, sa-si vada de familie. Viceprimarul Sorin Grindeanu a ramas pe functie, iar locul lui Adrian Orza, care a pierdut alegerile locale pentru fotoliul de primar, a fost luat de liberalul Dan Diaconu. Grindeanu paraseste si el institutia de pe C.D. Loga, dupa ce a castigat un mandat de parlamentar.

Imediat dupa instalarea pe functie, primarul Robu a inceput lupta pentru unele promisiuni electorale. Cea mai importanta: demolarea acvariului, promisiune care nu s-a infaptuit inca. In plina sarbatoare a Craciunului, Robu a facut un adevarat eveniment din scoaterea primului surub al acvariului, “cladire in curs de demolare”. A reusit asadar sa dea jos doua usi de sticla, iar restul a promis ca va demola dupa Revelion, motivand ca aproape 200 de timisoreni au platit ca sa-si petreaca noaptea dintre ani acolo.

Prin primarie s-au modificat cateva lucruri, au inceput renovari ale birourilor, s-au mai cerut acte in plus de la timisorenii care aveau nevoie de diverse autorizatii, angajatilor municipalitati le-a fost interzis sa mai faca afaceri cu institutia si altele. Primaria a ramas fara purtator de cuvant, odata cu numirea lui Flavius Boncea ca si consilier local, primarul Robu fiind un iubitor al camerelor video si al aparatelor foto, preferand sa discute personal cu jurnalistii.

Cu ceva vreme inainte de Ziua Timisoarei, primarul a fost luat in colimator de unii dintre timisoreni, pentru ca a adus-o pe Inna sa concerteze in Piata Unirii. Scandalul a determinat-o pe cantareata sa doneze onorariul primit de la Primarie, de 15.000 de euro, Centrului medical „Cristian Serban” din Buzias.

Poate una dintre cele mai bune idei, apreciata de timisoreni, este transformarea strazii Marasesti in strada pietonala. A fost pusa in valoare asadar o strada pe care nu prea circula nimeni. S-a intamplat in septembrie, cand a fost inaugurata cu fast.

Tot in septembrie primarul Robu anunta ca Timisoara nu are neaparata nevoie de tramvaie noi, de cateva milioane de euro, si ca pot fi reconditionate cele vechi. Aquatim a inceput in acea perioada si lucrari la strazile ramase inca fara apa si canalizare din cartierele Freidorf, Ciarda Rosie, Ronat.

Anul electoral 2012 a continuat cu taieri de panglici. S-a intamplat la o sectie de geriatrie renovata, la bazinul de inot din Piata Dacia si in alte locuri, chiar inainte de alegerile parlamentare. Am aflat si vesti proaste, ca Primaria avea o datorie de 140 de milioane de lei catre RATT si Colterm. Noroc cu banii primiti de la Guvernul Romaniei, indreptati toti spre cele doua societati falimentare ale municipalitatii. Tot in toamna, inainte de alegeri, Nicolae Robu i-a asigurat pe timisoreni ca nu vor mai vedea nicio parcare ecologica noua in oras si ca in 2013 vom avea prima parcare pe verticala, de tip Smart Parking.

In anul electoral 2012 a fost amanata si inceperea lucrarilor de reabilitare a malurilor Begai, unde ar trebui investiti 50 de milioane de lei. Pe langa faptul ca ne-au fost promise vaporase pentru transportul public, nu se mai stie cate, edilul-sef al orasului a anuntat un alt proiect indraznet in care ar urma sa investeasca minimum 2 milioane de euro: un mega-spectacol de apa, lumini si muzica pe Bega. Timisorenii i-au sarit in cap pe Facebook si au criticat investitia, pe modelul: „Ce-i lipseste Timisoarei, tichie de margaritar?”. Am aratat ca banii acestia ne-ar ajunge sa construim 10 gradinite sau scoli.

Spre final de campanie electorala, primarul si consilierii locali au acordat gratuitati pe RATT tuturor elevilor, liceenilor, studentilor si pensionarilor din oras.

Putem spune ca 2012 a fost un an plin, si cu reusite si cu nereusite. Pana la urma, in urma a doua campanii electorale timisorenii au ramas si ei cu ceva.
http://www.opiniatimisoarei.ro/timisoar ... 30/12/2012
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by duranviola »

Timisul, faultat in Bugetul National si la banii de drumuri si la echilibrarea bugetelor locale pe 2013! Suntem la coada Topului pe judete. Vezi cat au primit Arad, Caras-Severin si Hunedoara!

Dupa ce Timisoara s-a trezit lasata pe dinafara, iar in Bugetul National pe 2013 nu a fost inclus niciun obiectiv important pentru oras, iar, dupa ce a izbucnit un adevarat scandal in presa, a fost inclus cu greu un amendament pentru Spitalul de Copii, iata ca si judetul Timis primeste acum o palma peste ochi!

In Bugetul de Stat pe 2013, votat ieri de Parlament, la capitolul sume alocate din TVA pentru investitii la drumuri, Timisul primeste mai putini bani decat in 2012!

Asadar, Timisului i-au fost alocati din sume defalcate din TVA pentru drumuri judetene si comunale 13.010 mii lei, fata de 2012 cand aveam atribuiti 13.242 mii lei. Aceasta inseamna, in fapt, 20,00 lei/locuitor al judetului. Cu aceste sume, la acest capitol, Timisul se situeaza pe locul 21 in topul celor 41 de judete ale tarii. Sunt inaintea noastra toate judetele invecinate: Hunedoara, Arad, si Caras Severin, carora li se adauga Tulcea, Vaslui, Buzau, Botosani, Olt, Suceava sau Vrancea. (VEZI AICI TABEL CU TOPUL JUDETELEOR LA SUME DEFALCATE DIN TVA PENTRU DRUMURI!)

La capitolul bani pentru echilibrarea bugetelor locale, desi am capatat ceva mai multi bani, in topul judetelor stam si mai rau.
Timisul este pe pozitia 37 din 41. Este vorba de sume pentru primariile din judet. Timisul capata 44.036 mii lei, care inseamna 67,69 lei/persoana. Cu acest scor judetul nostru este aproape de coada clasamentului. Ne-au luat-o inainte din nou Caras Severin, aflat pe pozitia a 4-a cu 154,07 lei/locuitor, Hunedoara si Arad cu peste 90 le/locuitor. (VEZI TABEL TOPUL JUDETELEOR LA SUME DEFALCATE DIN TVA PENTRU ECHILIBRAREA BUGETELOR LOCALE!)

“N-am primit sumele, nu stiu, eu stiu ca suntem in top la alocarea de fonduri“, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

http://www.opiniatimisoarei.ro/timisul- ... 08/02/2013


:ymsick: :ymsick: :ymsick:
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Timiș - știri și comentarii

Post by Deyan »

Johnson Controls inchide fabrica Spumotim
Cunoscuta fabrica Spumotim isi va inchide portile Cunoscuta fabrica Spumotim isi va inchide portile
Scris de M. Hoster - Veşti proaste pentru economia timişoreană. Compania Johnson Controls a anunțat oprirea activității la fabrica de spumă pentru scaune destinate autovehiculelor pe care o deţinea la Timişoara. Mai precis, este vorba de cunoscuta fabrică Spumotim, închiderea activităţii urmând să aibă loc la finalul lunii aprilie 2013.


Motivaţia deciziei este legată de scăderea comenzilor din domeniul auto. “Volumele produse în industria auto din Europa sunt în continuă scădere. Din cauza situaţiei dificile în care se află piaţa, Johnson Controls a luat decizia de a opri activitatea în fabrica de spumă din Timişoara pentru o perioadă nedeterminată, în contextul volumelor de producţie foarte scăzute și capacității de utilizare reduse a fabricii”, a declarat Matthias Gross, director de operațiuni al fabricilor de spumă Johnson Controls Automotive Seating din Europa.

“Nu ne-a fost uşor să luăm o astfel de decizie. Din păcate, însă, condiţiile actuale ale pieţei au făcut ca această hotărâre să fie una necesară”, a adăugat Matthias Gross.

Johnson Controls a informat reprezentanţii echipelor manageriale, angajaţii, clienţii şi furnizorii fabricii asupra deciziei luate. Compania va colabora cu o agenţie de recrutare pentru a sprijini cei 167 de angajaţi ai fabricii să îşi găsească noi locuri de muncă.
tion
doar atati angajati
"Tara mea-i Banatul meu!"
Post Reply