Europa - discutii generale

Post Reply
User avatar
PSC
Posts: 655
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:40 pm
Location: Timișoara

Europa - discutii generale

Post by PSC »

Discutii legate de Europa si problemele cu care se confrunta
Image
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Europa - discutii generale

Post by duranviola »

Serbia postcincioctombristă

17 Oct 2012

După 12 ani de la 5 octombrie 2000, Serbia este condusă pe drumul european de cei ce atunci au fost înfrânţi, iar învingătorii de atunci cu idei proeuropene, acum sunt antieuropeni (PDS-Vojislav Koštunica). Partidul Socialist al Serbiei, înfrânt atunci, a revenit la putere în 2008, iar în coaliþia de guvernãmânt de acum Ivica Daèiæ este premier ºi ministru de Interne, iar PSS este al doilea partid dupã numãrul miniºtrilor. Nicio reformã nu este finalizatã. Expirã încet termenul de valabilitate al lozincii “Si UE, si Kosovo”
Politia a interzis, pentru a treia oarã, din aceleasi motive – de securitate – Parada demnitãtii si toate reuniunile si meciurile programate pe 6 octombrie. Organizatorii Paradei au apreciat cã “democraþia a esuat”, iar drepturile omului, în primul rând ale populatiei LGBT, în Serbia nu se respectã. În povestea cu Parada s-a implicat si Patriarhul Irinej: Parada tragico-comicã a rusinii trebuie interzisã. Organizatia nationalistã „Dveri” a anuntat organizarea unui miting de protest împotriva Paradei. În sprijinul Paradei s-au declarat Èedomir Jovanovic si Liga Social-Democratilor din Voivodina

S-a stins din viatã marele om din mica tarã: Vojin Dimitrijevic (81), profesor la Facultatea de Drept si fondator al Centrului Belgrãdean pentru Drepturile Omului
Osemintele pãmântesti ale cneazului Pavle - înhumate în Serbia
Pe tapet: Oliver Dulic, functionar al PD, fost ministru al Mediului Ambiant, Mineritului si Planificãrii Teritoriale, suspectat pentru abuz de functie. La cererea Procuraturii pentru Criminalitatea Organizatã Parlamentul Serbiei, cu votul a 150 de deputati ai coalitiei de guvernãmânt si ai opoziþiei – PDS, PLD si UMV (deputatii PD au pãrãsit sala), a suspendat imunitatea parlamentarã a deputatului Dulic. În Registrul averii si câstigurilor functionarilor, numele lui se aminteste ca milionar printre ministri
Cooperarea Belgradului si Moscovei va dovedi că Europa, din perspectiva Serbiei, are alternativă, a spus diplomatul Ambasadei Rusiei în Serbia


Dupã 12 ani de la schimbãrile democratice (cum se numesc) din 5 octombrie 2000, Serbia este condusã pe drumul european de cei ce atunci au fost înfrânti, iar învingãtorii de atunci cu idei proeuropene, acum sunt promotori ai ideii antieuropene (PDS-Vojislav Koštunica). Partidul Socialist al Serbiei, înfrânt atunci, a revenit la putere în 2008, devenind parte a coalitiei de guvernãmânt, în frunte cu PD, cu care a semnat Declaratia privind concilierea politicã. În Guvernul lui Mirko Cvetkovic, PSS a avut trei ministri, iar Dacic a fost vicepremier si ministru de Interne. Vicepresedintele socialistilor, Slavica Ðukic Dejanovic, a fost presedintele Parlamentului. În coalitia de guvernãmânt de acum, Ivica Dacic este premier si ministru de intene, iar PSS al doilea partid dupã numãrul ministrilor.
Organizatorul principal al schimbărilor, dr. Zoran Đinđić, după ce a devenit premier în Guvernul Serbiei, a fost ucis în atentatul din 12 martie 2013.

Cosul de consum în Serbia valoreazã 58.000 dinari, iar câstigul salarial mediu este de 42.122 dinari. Salariul diferã drastic de la o regiune la alta. În capitala tãrii, câstigul este putin peste 50.000 dinari, iar în unele pãrti oamenii nu câstigã nici 30.000 dinari – la Titel, Arilje, Ljig, Krupanj, Topola, Petrovac na Mlavi, Knjaževac, Lebane…Cosul de consum pentru o familie de trei membri valoreazã peste 100.000 dinari.
În Slovenia, pentru hrană se separă 20 la sută din câstig, la fel si în Croaţia. La noi, aproape jumătate din salariul mediu. Cu alte cuvinte, aproape tot ce se câstigă, se cheltuie pentru hrană.
S-a stins din viatã la 5 octombrie, la vârsta de 81 de ani, “marele om în mica tarã, Vojin Dimitrijevic, profesor pentru dreptul international la Facultatea de Drept si fondator al Centrului Belgrãdean pentru Drepturile Omului, “cel mai destept om cu care am stat de vorbã în viata mea” (Dragan Ðilas, primarul Belgradului). sedinþa comemorativã prilejuitã de decesul lui Vojin Dimirijevic, în prezenta familiei, numerosilor colaboratori, profesori, parlamentari, ziaristi si activisti pentru drepturile omului, s-a tinut în sala festivã a Parlamentului Belgradului.
Dupã 71 de ani de exil si 36 de ani de la deces, osemintele pãmântesti ale cneazului Pavle Karageorgevic, sotiei Olga si fiului lor Nikola au fost transferate din Lausanne (Elvetia) în Serbia. Patriarhul sârb Irinej a oficiat parastasul la Saborna crkva din Belgrad, în prezenta presedintelui Serbiei, Tomislav Nikolic, premierului Ivica Dacic, printului Aleksandar Karageorgevic, printesei Katarina, fiicei cneazului Pavle, Jelisaveta, cu familia si altii.
“Datoria mea a fost să-l respect pe omul care s-a aflat în fruntea acestui stat, pentru că monarhia sau republica este acelasi lucru. A mai rămas să-l aducem si pe Regele Petar, pentru ca si el să-si găsească linistea în ţara sârbă. În cazul acesta vor fi unele mici probleme, dar sperăm în compasiunea SUA”, a menţionat presedintele Nikolic.
“Aceasta este o zi importantă pentru Serbia. Nu este nevoie să recurgem la aprecierea politică si istorică a corectitudinii sau a faptelor de pe vremea guvernării cneazului Pavle. Nu despre aceasta este vorba, ci despre dorinţa ca rămăsiţele pământesti ale tuturor membrilor dinastiei Karađorđević să se aducă în ţară. Acest gest al statului contribuie la concilierea naţională generală”, a spus premierul Dacic.
Cneazul Pavle Karađorđević cu soţia si fiul au fost înhumaţi sâmbătă, 6 octombrie, în cripta Bisericii „Sveti Đorđe” de la Oplenac.


http://www.libertatea.rs
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Europa - discutii generale

Post by duranviola »

Bancnotele euro se schimbă din 2013

Banca Centrală Europeană şi băncile centrale din eurosistem vor introduce, începând cu luna mai a anului viitor, o nouă serie de bancnote euro, denumită "Europa".

Noua bancnotă euro va reda în filigran şi în hologramă un portret al Europei, personaj din mitologia greacă care a dat numele continentului. Primele bancnote modificate vor fi cele de 5 euro şi vor apărea pe piaţă începând cu mai 2013.

Bancnota de 5 euro din seria "Europa" va fi dezvăluită integral la data de 10 ianuarie 2013, iar instituţiile de credit vor începe să pună în circulaţie noile bancnote la ghişee sau la bancomate în luna mai 2013.

"Seria <<Europa>> a beneficiat de progresele înregistrate de tehnologia de producere a bancnotelor de la introducerea primei serii cu peste zece ani în urmă. Elementele de siguranţă ale acesteia au fost optimizate, contribuind astfel la sporirea siguranţei bancnotelor. Trei noi elemente de siguranţă – filigranul-portret, holograma-portret şi numărul verde-smarald – au fost dezvăluite publicului", se arată într-un comunicat al Băncii Centrale Europene.

Bancnotele din prima serie vor circula în paralel cu cele noi, însă vor fi retrase treptat şi, în cele din urmă, vor înceta să mai reprezinte un mijloc legal de plată la o dată care va fi anunţată cu mult timp în avans. Cu toate acestea, bancnotele din prima serie îşi vor păstra valoarea pe termen nelimitat şi vor putea fi preschimbate la băncile centrale din eurosistem în orice moment.

Banca Centrală Europeană şi băncile centrale din eurosistem vor derula, în zona euro, o campanie de informare pe canale multiple privind modificările aduse bancnotelor euro.

www.adevarul
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Europa - discutii generale

Post by Deyan »

Alegatorii din regiunea spaniola Catalonia sunt asteptati duminica la urne, in cadrul alegerilor regionale. Dupa o campanie electorala axata pe chestiunea independentei, acestia ar putea alege un lider pro-independenta, care va testa unitatea spaniola intr-un moment cand tara se lupta cu o profunda criza economica.

Sondajele arata ca doua treimi din votantii din regiune vor vota pentru partide de stanga si dreapta ce doresc independenta Cataloniei, scrie France24.

Presedintele catalan, Artur Mas, avea mari sanse, duminica dimineata, sa fie reales, intrucat partidul sau, Convergenta si Uniune, urma sa castige majoritatea (62-64 de mandate) in adunarea regionala cu 135 de membri.

Frustrarile cu privire la rata ridicata a somajului si recesiune au alimentat resurgenta separatistilor in Catalonia, unde sondajele arata pentru prima data ca mai mult de jumatate dintre oameni doresc sa se rupa de Spania.

Multi catalani cred ca economia lor ar fi mai prospera daca ar fi de sine statatoare si se plang ca o portie mare din impozitele lor ajunge la Guvernul din Madrid.

Artur Mas, care a preluat tema independentei in septembrie dupa o demonstratie stradala de proportii, a avut o campanie electorala axata pe promisiunea de a face un referendum pe tema scindarii. "Catalonia nu a avut niciodata alegeri atat de importante", le-a spus Mas alegatorilor saptamana trecuta, aratand ca doreste sa fie ultimul presedinte al Cataloniei in interiorul Spaniei.

La Madrid, premierul Mariano Rajoy se va folosi de Constitutie pentru a bloca referendumul, intrucat un mandat acordat duminica lui Mas si altor lideri catalani dedicati independentei i-ar ingreuna sarcina de a convinge investitorii ca Spania este stabila politic si fiscal.

In Catalonia se afla banci si fabrici auto ce genereaza o cincime din veniturile Spaniei, ca si clubul FC Barcelona, ai carui fani, la inceputul fiecarui meci, scandeaza "independenta"
Ziare.ro
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
LILIaKu-
Posts: 1521
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:59 pm

Re: Europa - discutii generale

Post by LILIaKu- »

eu nu pricep de ce nu ii lasa sa fie independenti daca asta vor.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
M-am vandut la USL pentru mici si bere gratis, platiti din bani publici.
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Europa - discutii generale

Post by Pffv »

LILIaKu- wrote:eu nu pricep de ce nu ii lasa sa fie independenti daca asta vor.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Nu cred ca vrei raspuns la asta ! Nu de alta dar te pot lua de la ....celti pana la Franco cu istoria . Dar dupa ce terminam , ramanem la motivul actual , Catalonia fiind cel mai mare contributor la PIB raportat la populatie . Iar "fabrica de bani" nu-i de externalizat !
User avatar
LILIaKu-
Posts: 1521
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:59 pm

Re: Europa - discutii generale

Post by LILIaKu- »

deci raspunsul este, evident, "de cacanari imputiti"...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
M-am vandut la USL pentru mici si bere gratis, platiti din bani publici.
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Europa - discutii generale

Post by Deyan »

Chelnerita care s-a razbunat pe parlamentari: le-a scuipat in mancare!
Alesii din Rada Supremă – Parlamentul Ucrainei au dureri de stomac dupa ce au aflat ca, timp de patru ani, o chelnerita de la cantina forului legislativ le-a scuipat in mancare. Femeia a anuntat: s-a razbunat astfel pe alesii care au ruinat tara si au adus la sapa de lemn poporul!

Yulia Borshchenko a fost concediata dupa ce s-a descoperit ceea ce facuse, insa nu regreta defel. In plus, alesii neamului de la Kiev se uita atent la farfuria cu mancare, iar unii parlamentari au renuntat sa mai manance acolo. Probabil ca unora le-a picat greu la stomac spusele femeii, insa cum politica se face fara greturi, oriunde pe mapamond, in curand vor uita episodul.

“Credeti ca avem salarii bune la cantina Radei Supreme? Nu, doar 3.200 de grivne (echivalentul a 390 dolari pe luna), ceea ce e nimic daca locuiesti in capitala Ucrainei. Am lucrat acolo doar patru ani si aceasta slujba mi-a oferit oportunitatea sa ma razbun pe parlamentari pentru ceea ce fac ei cu tara si cu poporul. Daca cineva crede ca regret ceea ce am facut, se inseala amarnic – am urmat pozitia mea politica”, sustine chelnerita, citata de Russia Today.

Scandalul a izbucnit dupa ce un parlamentar al Partidului Comunist a observat ca cineva a scuipat in ciorba sa. O investigatie a dus la la chelnerita Yulia Borshchenko, caree a fost data afara. Credeti ca, dupa acest scandal, femeia se va angaja ca si chelnerita in vreun restaurant? In niciun caz, spune ea, oricum i-ar fi extrem de dificil. Isi va schimba cariera: se face scriitoare!
agenda.ro

he-he,oare cati mai sunt care au "hobby-ul" asta si pe la fast-food/restaurante/pizzerii
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
Deyan
Posts: 623
Joined: Tue Nov 13, 2012 6:54 pm

Re: Europa - discutii generale

Post by Deyan »

Gata cu cei 300 de euro din Franta pentru fiecare tigan!
Costisitor si ineficient! Asa e socotit programului francez “de ajutor pentru repatriere” pentru romii care accepta sa revina in tarile lor de origine: 300 de euro de adult si 100 de euro de copil. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, a anuntat vineri sistarea acordarii acestor bani!

“Organizatiile non-guvernamentale, de aici sau de acolo, considera ca programul are efecte perverse. Asadar, vom schimba un dispozitiv ineficient”, a afirmat ministrul francez in timpul unei deplasari in localitatea Montreuil, precizeaza Agerpres. Manuel Valls recunoaste in public ca acest program “a creat un circuit intre Romania si tara noastra”: romii incaseaza banii, sunt pusi pe avion si, in scurt timp, revin in Franta.

Potrivit unor asociatii, in Franta sunt intre 15.000 si 20.000 de romi, numarul acestora ramanand constant intrucat cei expulzati obisnuiesc sa revina ulterior. Peste 10.600 de persoane au beneficiat anul trecut de ajutorul pentru repatriere, potrivit datelor furnizate de Oficiul francez pentru imigratie si integrare.

Pe de alta parte, ministrul a insistat asupra strategiei sale ce vizeaza problema romilor, si anume continuarea evacuarii taberelor ilegale din Franta si sustinerea proiectelor de reinsertie si pregatire profesionala a acestora in tarile de origine. Trebuie “sa renuntam la stigmatizare” in problema romilor, a mai declarat oficialul francez, facand in acelasi timp apel la toti actorii “sa caute o paleta larga de solutii”.
agenda.ro

O dat D-zeu si sau desteptat si astia! :ymapplause:
eu i-as trimite pe toti la polul sud!
"Tara mea-i Banatul meu!"
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Europa - discutii generale

Post by DP 2-6 »

Datoriile publice ale Italiei şi Spaniei au atins noi niveluri istorice

Datoriile publice ale Italiei şi Spaniei au atins noi recorduri istorice, dând noi motive de îngrijorare investitorilor privind capacitatea de a suporta nivelul ridicat al dobânzilor.
În Italia, datoria publică a depăşit în octombrie, pentru prima oară, pragul de 2.000 de miliarde de euro, fiind de circa 126% din PIB, potrivit unui document publicat vineri de Banca Italiei.

Datoria a atins 2.014,693 de miliarde de euro, faţă de 1.995,143 miliarde euro în septembrie, şi este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. În octombrie 2011, datoria era de 1.916,402 miliarde euro.

Guvernul de tehnocraţi al premierului Mario Monti, venit la putere în noiembrie 2011, a pus în practică un plan drastic de austeritate destinat reducerii deficitului bugetar la 2,6% în acest an şi 1,8% în 2013.
Italia a beneficiat în ultimele luni de o tendinţă de scădere a dobânzilor, în operaţiunile de refinanţare a datoriilor, dar acestea se menţin totuşi la un nivel ridicat în raport cu cele ale altor ţări din zona euro, ceea ce arată că încrederea investitorilor nu a fost restabilită în totalitate.

Pieţele aşteaptă în special rezultatul alegerilor parlamentare care au fost devansate în februarie, în loc de luna aprilie, după ce liderul PDL Silvio Berlusconi a retras sprijinul acordat Guvernului în Parlament, obligându-l pe Monti să demisioneze.

În Spania, datoria a atins la sfârşitul lunii septembrie un nou record istoric, de 77,4% din PIB, în creştere cu 10,7 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţia fiind atribuită de administraţia centrală celor 17 regiuni autonome, a anunţat Banca Spaniei.

Guvernul de la Madrid anticipează că datoria publică va atinge 85,3% din PIB la sfârşitul acestui an, comparativ cu 69,3% în 2011, fiind cu mult peste limita maximă admisă de legislaţia UE, de 60% din PIB.
http://www.mediafax.ro/externe/datoriil ... e-10393513
Post Reply