Proclamația de la Timisoara

Avatar utilizator
PSC
Mesaje: 655
Membru din: Lun Oct 01, 2012 10:40 pm
Localitate: Timișoara

Proclamația de la Timisoara

Mesaj de PSC » Lun Oct 01, 2012 11:58 pm

Imagine
Avatar utilizator
duranviola
Mesaje: 1634
Membru din: Mar Oct 02, 2012 7:18 am
Localitate: Timisoara

Re: Proclamația de la Timisoara

Mesaj de duranviola » Mar Mar 12, 2013 9:16 am

La 23 de ani de la Proclamatia de la Timisoara, Punctul 8 ramane un vis indepartat


Scris de B.A.M. - Pe 12 martie 1990 era adoptată Proclamația de la Timișoara. După 23 de ani de la acel eveniment, cel mai important punct al proclamației, Punctul 8, în care se cerea ca niciun fost membru al nomenclaturii comuniste sau al Securității să nu aibă dreptul de a deține funcții publice pe o perioadă de zece ani sau trei legislaturi consecutive, nu a fost pus în practică. După mai bine de două decenii de la acel eveniment petrecut în Piaţa Operei, transformarea Punctului 8 în lege pare un vis tot mai îndepărtat.


Membrii Societăţii Timişoara au marcat, luni, 23 de ani de la redactarea Proclamaţiei. O sărbătoare tristă, în contextul în care proiectul Legii Lustraţiei este plimbat încă între Camera Deputaţilor şi Senat.

„Noi rămânem cu nemulțumirile noastre, cu nemulțumiri legate de implinirea unor idealuri pe care le-am avut în 1990 și cărora le-am rămas fideli. Era imposibil ca după atacul minerilor, în perioada 1991- 1996, să se mai discute o astfel de lege. A urmat schimbarea puterii, cea care a promis că va face din interior o lustrație internă. Nu s-a întâmplat așa. Ne-am dat seama că parlamentarii nu vor face niciodată o Lege a Lustrației. Am făcut noi un proiect de lege. Acest lucru se întâmpla în anul 2005. Au urmat dezbateri și audieri, mitinguri, dar fără rezultat. Proiectul a ajuns în Senat, a fost respins și a ajuns în Camera Deputaților. Proiectul a fost respins şi de Curtea Constituțională. Același proiect a ajuns din nou în Senat, fără modificări și a fost iar respins de Curtea Constituțională”, a declarat Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara.

În acest moment, proiectul se află la Camera Deputaţilor, însă dacă va fi adoptat fără modificări, cel mai probabil va fi respins din nou de magistraţii Curţii Constituţionale.

„Până la urmă, politica susținerii Punctului 8 este legată de principiile unei vieți politice. Noi am încercat de la Timișoara să introducem legea. Am o anumită speranță că ei nu vor renunța în întregime la această idee, pentru că trag speranța să o legifereze în interesul propriu. Interese vor avea. Trag nădejdea că politicienii mai tineri vor realiza că nu mai vor să-i tragă în spate pe aștia mai bătrâni cu tot trecutul lor. Există o nevoie socială pentru curățenie. Lustrația este un principiu al curățeniei în politică”, a afirmat Daniel Vighi, vicepreședinte al Societății Timișoara.

http://www.tion.ro/la-23-de-ani-de-la-p ... at/1259522


tot respectul pentru Societatea Timisoara, dar luand in considerare realitatea romaneasca, visul pare din ce in ce mai indepartat....pacat, mare pacat :(
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Imagine Imagine
Scrie răspuns