Dă prin cuine adunace
Re: Dă prin cuine adunace
Saturday menu: Scoverzi!
No photos today!
No photos today!
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
Re: Dă prin cuine adunace
Piei Satana !orangetm wrote:Saturday menu: Scoverzi!
No photos today!
Re: Dă prin cuine adunace
Plus:Pffv wrote:Piei Blonda Satana !orangetm wrote:Saturday menu: Scoverzi!
No photos today!
Fasuiul de ieri, preparat de mandea-n premiera mondiala!
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
Re: Dă prin cuine adunace
Vezi ca te striga dna. Ligia ca-s gata clatitele ! Norocosule , aici pe Pamant , nu in ...gand !
Re: Dă prin cuine adunace
7 mi-am luat, sa nu fie cu pereche, 8...Pffv wrote:Vezi ca te striga dna. Ligia ca-s gata clatitele ! Norocosule , aici pe Pamant , nu in ...gand !
Cu prunie, capsuni si caisine...
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
Re: Dă prin cuine adunace
Numa' ?orangetm wrote:7 mi-am luat, sa nu fie cu pereche, 8...Pffv wrote:Vezi ca te striga dna. Ligia ca-s gata clatitele ! Norocosule , aici pe Pamant , nu in ...gand !
Cu prunie, capsuni si caisine...
Re: Dă prin cuine adunace
Daca se mai "intampla" fara pics , e bai mare . Macar de privit daca de consumat nu-i dezlegareorangetm wrote:7 mi-am luat, sa nu fie cu pereche, 8...Pffv wrote:Vezi ca te striga dna. Ligia ca-s gata clatitele ! Norocosule , aici pe Pamant , nu in ...gand !
Cu prunie, capsuni si caisine...
- duranviola
- Posts: 1634
- Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
- Location: Timisoara
Re: Dă prin cuine adunace
Supă de varză ca în Banat
Pentru această reţetă de post, avem nevoie de o varză de circa un kilogram, o ceapă, o lingură de cimbru uscat, foi de dafin, o lingură de mărar uscat, două linguri de făină, o linguriţă de boia dulce, roşii în bulion, 50 ml ulei, sare.
Varza se taie fideluţă, se presară cu sare şi se frământă, după care se lasă 30 de minute. Se pun doi litri de apă la fiert şi, atunci când clocoteşte, se pun varza (după ce se aruncă zeama) şi ceapa tăiată mărunt. Mărarul şi o frunză de dafin se pun pe la jumătatea fierberii. Între timp, se face rântaşul. Se încinge uleiul într-o tigaie şi, când e încins, se adaugă făina amestecată cu boia. Se amestecă şi se lasă un minut, după care se stinge cu zeamă din oala în care fierbe varza. Se amestecă şi se omogenizează. Atunci când varza e fiartă, se pun roşiile în bulion, trecute prin răzătoare. Se lasă să dea în clocot, după care se drege supa cu rântaş şi se lasă să mai dea un clocot. Când stingem focul, putem adăuga cimbrul şi lăsăm supa 10 minute cu capac. Apoi, se poate servi.
Pilaf de post ca în Banat
Avem nevoie de 2 ardei graşi roşii, 2 ardei graşi portocalii, 2 ardei graşi verzi, 200 g orez, o ceapă, 4 roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper.
Se spală orezul în jet de apă rece şi se lasă să stea la înmuiat jumătate de oră, în apă cu sare. Se spală şi ardeii, se îndepărtează cotoarele, nervurile albe şi seminţele şi se taie pe jumătate, apoi se secţionează în fâşii subţiri.
Ceapa se toată mărunt, roşiile la fel. Mărarul se toacă mărunt până la codiţe, care se aruncă. Se pune pe foc un vas cu ulei, iar, când acesta se încinge, se adaugă ceapa. Când ceapa a devenit aurie, se adaugă ardeii şi orezul bine scurs. Când ardeii se înmoaie şi orezul capătă o culoare gălbuie şi devine sticlos se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă o cantitate suficientă de apă. Se lasă amestecul să fiarbă până când bobul de orez este bine fiert şi se înmoaie simţitor. Opriţi focul şi adăugaţi roşşile şi mărarul.
Se încălzeşte cuptorul şi se lasă la foc potrivit o jumătate de oră. Se pune pilaful, care se lasă la cuptor până când cantitatea de lichid se reduce simţitor.
Se poate servi alături de o salată de varză albă sau roşie.
Măr umplut la cuptor
Avem nevoie doar de 2 mere, o portocală, un kiwi, o banană, jumătate de lămâie şi 100 de grame de zahăr pudră.
Se spală fructele, se curăţe de coajă şi se toacă mărunt. Merele-suport se scobesc, li se scoate miezul şi sunt pudrate cu zahărul. Se coc apoi puţin la cuptor. Într-un bol, se amestecă fructele bucăţi. Se scot merele de la cuptor, se umplu cu bucăţile de fructe şi se dau din nou la cuptor.
pofta buna !
Pentru această reţetă de post, avem nevoie de o varză de circa un kilogram, o ceapă, o lingură de cimbru uscat, foi de dafin, o lingură de mărar uscat, două linguri de făină, o linguriţă de boia dulce, roşii în bulion, 50 ml ulei, sare.
Varza se taie fideluţă, se presară cu sare şi se frământă, după care se lasă 30 de minute. Se pun doi litri de apă la fiert şi, atunci când clocoteşte, se pun varza (după ce se aruncă zeama) şi ceapa tăiată mărunt. Mărarul şi o frunză de dafin se pun pe la jumătatea fierberii. Între timp, se face rântaşul. Se încinge uleiul într-o tigaie şi, când e încins, se adaugă făina amestecată cu boia. Se amestecă şi se lasă un minut, după care se stinge cu zeamă din oala în care fierbe varza. Se amestecă şi se omogenizează. Atunci când varza e fiartă, se pun roşiile în bulion, trecute prin răzătoare. Se lasă să dea în clocot, după care se drege supa cu rântaş şi se lasă să mai dea un clocot. Când stingem focul, putem adăuga cimbrul şi lăsăm supa 10 minute cu capac. Apoi, se poate servi.
Pilaf de post ca în Banat
Avem nevoie de 2 ardei graşi roşii, 2 ardei graşi portocalii, 2 ardei graşi verzi, 200 g orez, o ceapă, 4 roşii, o legătură de mărar, ulei, sare şi piper.
Se spală orezul în jet de apă rece şi se lasă să stea la înmuiat jumătate de oră, în apă cu sare. Se spală şi ardeii, se îndepărtează cotoarele, nervurile albe şi seminţele şi se taie pe jumătate, apoi se secţionează în fâşii subţiri.
Ceapa se toată mărunt, roşiile la fel. Mărarul se toacă mărunt până la codiţe, care se aruncă. Se pune pe foc un vas cu ulei, iar, când acesta se încinge, se adaugă ceapa. Când ceapa a devenit aurie, se adaugă ardeii şi orezul bine scurs. Când ardeii se înmoaie şi orezul capătă o culoare gălbuie şi devine sticlos se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă o cantitate suficientă de apă. Se lasă amestecul să fiarbă până când bobul de orez este bine fiert şi se înmoaie simţitor. Opriţi focul şi adăugaţi roşşile şi mărarul.
Se încălzeşte cuptorul şi se lasă la foc potrivit o jumătate de oră. Se pune pilaful, care se lasă la cuptor până când cantitatea de lichid se reduce simţitor.
Se poate servi alături de o salată de varză albă sau roşie.
Măr umplut la cuptor
Avem nevoie doar de 2 mere, o portocală, un kiwi, o banană, jumătate de lămâie şi 100 de grame de zahăr pudră.
Se spală fructele, se curăţe de coajă şi se toacă mărunt. Merele-suport se scobesc, li se scoate miezul şi sunt pudrate cu zahărul. Se coc apoi puţin la cuptor. Într-un bol, se amestecă fructele bucăţi. Se scot merele de la cuptor, se umplu cu bucăţile de fructe şi se dau din nou la cuptor.
pofta buna !
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem
- duranviola
- Posts: 1634
- Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
- Location: Timisoara
Re: Dă prin cuine adunace
Pentru a-ti condimenta serile de veghe ale anotimpului rece, invata sa-ti prepari singura un cocktail ca la carte. Aromat, irezistibil, cocktailul "Sex on the Beach" te va duce cu siguranta cu gandul la peripetiile noptilor de vara.
"Avem nevoie de 3 cl Gin, 2 cl Vodka, 2 cl Peacher Mignon, 2 cl Roze'n'Lime juice, 2 cl suc de lamaie si suc de piersici sau cirese. Se amesteca ingredientele cu gheata pisata, se toarna in pahar si apoi se adauga sucul de cirese sau piersici. Se serveste numai intr-o atmosfera fierbinte."
"Avem nevoie de 3 cl Gin, 2 cl Vodka, 2 cl Peacher Mignon, 2 cl Roze'n'Lime juice, 2 cl suc de lamaie si suc de piersici sau cirese. Se amesteca ingredientele cu gheata pisata, se toarna in pahar si apoi se adauga sucul de cirese sau piersici. Se serveste numai intr-o atmosfera fierbinte."
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem